Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Το παπούτσι έπιασε στον ύπνο μόνο τις ελληνικές αρχές


 - Το παπούτσι στη ΔΕΘ αιφνιδίασε μόνο τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του
- Τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ ήταν ενήμερα από καιρό και κάλυψαν το γεγονός
- Ο ακτινολόγος είχε προαναγγείλλει τη διαμαρτυρία από το site του και το BBC είχε μιλήσει ήδη μαζί του



Μικρή σημασία στη διαμαρτυρία με το πέταγμα παπουτσιών στον πρωθυπουργό,είχαν δώσει οι αρχές και ο ελληνικός Τύπος παρά τη μεγάλη συμβολική σημασία της κίνησης – είτε κανείς την επικροτεί είτε την απορρίπτει – και το διεθνή σάλο που θα δημιουργούσε, όπως και έγινε.

Ο ακτινολόγος κ. Πρεπεβέζης είχε προαναγγείλει την εκδήλωση διαμαρτυρίας μέσω του site του Πατριωτικού Μετώπου, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό “ανεπιθύμητο πρόσωπο” (personna non grata) για τη Θεσσαλονίκη,καθώς όπως υποστηρίζουν “παρέδωσε τη λαϊκή εντολή στο ΔΝΤ”. Στην ανακοίνωσή τους στρέφονται κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα, ενώ όπως υποστηρίζουν “δεν πρόκειται να χαρίσουμε τα σπίτια μας, την πατρίδα μας, την κληρονομιά των παππούδων μας και την αξιοπρέπειά μας” και καλούν το λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Μιλώντας στο Newsit που πρώτο αποκάλυψε το θέμα, ο κ. Πρεπεβέζης – τον οποίον το BBC χαρακτηρίζει ως έναν επιστήμονα που χαίρει σεβασμό στην τοπική κοινότητα – λέει: ''Ήμουν στο προαύλιο της Διεθνούς Εκθέσεως και έδινα συνέντευξη στο ΒΒC για τις κινητοποιήσεις που έχουμε προγραμματίσει ενάντια στις πράξεις του ΔΝΤ. Είδα τον Πρωθυπουργό να βγαίνει και να κάνει ανακοινώσεις στον τύπο. Ήμουν πιο γρήγορος από το προσωπικό ασφαλείας, έβγαλα το παπούτσι μου και το πέταξα. Κατάφερα να φτάσω σε απόσταση βολής. Δεν είχα σκοπό να πετύχω τον Πρωθυπουργό. Ήταν μια συμβολική κίνηση σε μια πολιτική που είναι εναντίον των συμφερόντων του λαού''.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ