Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕIΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Οι πυρόπληκτοι περιμένουν ακόμα την ανασυγκρότηση…

*Οι δεσμεύσεις που έγιναν πριν από ένα ακριβώς χρόνο και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ προκάλεσαν την αγανάκτηση του υποψηφίου περιφερειάρχη.
*Συγκινητική η επικοινωνία του με τους πληγέντες της Ζαχάρως, της Σκιλούντας και άλλων περιοχών.
Τις περιοχές που γράφτηκε η χειρότερη τραγωδία των τελευταίων ετών, όπου η πύρινη λαίλαπα έσπειρε τον θάνατο και την καταστροφή,  επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ  Γιώργος Παπαναστασίου.
Απλός  επισκέπτης  στον τόπο που άφησαν την τελευταία τους πνοή 30 νεκροί,  χωρίς τυμπανοκρουσίες και κουστωδίες, πήγε να γνωρίσει τα προβλήματα που δημιούργησε ο πύρινος όλεθρος στα συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα.
Ο κ Παπαναστασίου διαπιστώνοντας ακόμα και σήμερα την κατάσταση που επικρατεί και συζητώντας με τους πυρόπληκτους επεσήμανε με φανερή δυσφορία το γεγονός ότι ακριβώς ένα χρόνο μετά τις δεσμεύσεις και τις κυβερνητικές υποσχέσεις για το πρότυπο σχέδιο ανασυγκρότησης και την πολυσυζητημένη «πράσινη ανάπτυξη», δεν έχει γίνει καμία απολύτως παρέμβαση, σαν να σταμάτησε ο χρόνος στην πυρόπληκτη περιοχή τον περασμένο Οκτώβρη.
Παράλληλα δήλωσε προς τους κατοίκους ότι θα πρέπει να επανεργοποιηθεί το ταμείο Αρωγής με τις πιστώσεις που έχουν διατεθεί υπέρ των πυροπαθών τονίζοντας ότι η αδρανοποίησή του έχει δυσμενή αποτελέσματα για την πορεία της αναγέννησης στην καμένη Ηλεία.
Ευτυχώς, είπε τέλος, που μεμονωμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανακατασκευή της Μακίστου από τον όμιλο Βαρδινογιάννη και της Αρτέμιδος από την Κυπριακή Δημοκρατία δίνουν πνοή και ελπίδα στην καμένη Ηλεία ότι μπορεί επιτέλους να ξαναζωντανέψει.  
Αρτέμιδα, Μάκιστο και τους Δήμους Ζαχάρως,  Σκιλλούντος, Ολυμπίας, Ωλένης και Βώλακος ήταν ...
οι σταθμοί της χθεσινής του περιοδείας του στην Ηλεία.
Κρέστενα  
Ο κ Γιώργος Παπαναστασίου έφθασε στο δημαρχείο της Κρέστενας λίγο μετά τις 9:00 το πρωί και εκεί τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ Σάκης Μπαλιούκος μαζί με τους αντιδημάρχους.
Τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ συνόδευαν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ Πέτρος Αχιλλεόπουλος και η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ Σοφία Κολαΐτη.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν ο κ Παπαναστασίου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή, ποια είναι τα έργα που θα πρέπει να αποκτήσουν προβάδισμα έναντι άλλων και ποια είναι η υφιστάμενη κατάσταση σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
«Σήμερα δέχθηκα στο γραφείο μου με χαρά τον Γιώργο τον Παπαναστασίου υποψήφιο περιφερειάρχη από την πλευρά της ΝΔ και την ενημέρωσα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Του εύχομαι καλή επιτυχία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ Σάκης Μπαλιούκος.
Στην συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης πήγε στην πλατεία όπου συνομίλησε με τον κόσμο και άκουσε τα προβλήματα που τον απασχολούν.
Ζαχάρω
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του η Ζαχάρω όπου στο δημαρχείο τον υποδέχθηκε ο εκτελών χρέη Δημάρχου κ Δημήτρης Χρονόπουλος και είχε μαζί του συνομιλία με κύριο θέμα τα προβλήματα της περιοχής.
Ενημερώθηκε επίσης για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει καθώς και για το να όσα είχαν υποσχεθεί  οι κυβερνήσεις έγιναν πραγματικότητα.
Στην συνέχεια ο κ Παπαναστασίου επισκέφθηκε την αγορά της πόλης όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής και συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα.
Στον τόπο της τραγωδίας
Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι έφθασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ  στο τόπο της τραγωδίας εκεί όπου έχασαν την ζωή τους 26 άτομα, λίγο έξω από την Αρτέμιδα εκεί όπου τα εικονοστάσια που έχουν στηθεί από τους συγγενείς των αδικοχαμένων ανθρώπων.
Ο κ Παπαναστασίου άφησε ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκεί λίγα λουλούδια, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε το χωριό και μίλησε με τους κατοίκους. Εκεί τον περίμενε ο πρόεδρος ο κ Γιώργος Κόσυφας όπου του είπε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αρτέμιδα. Ένα από τα ποιο βασικά είναι το θέματα ήταν αυτό το δρόμου, ο οποίος σε πολλά σημεία έχει υποστεί φθορές και θέλει επισκευή.
Στην Μάκιστο
Ο κ Παπαναστασίου αμέσως μετά πήγε στην Μάκιστο όπου πρόσφατα όλα τα σπίτια ανακαινίστηκαν και αναστυλώθηκαν από τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του εκεί ενημερώθηκε από τους κατοίκους για την έλλειψη έργων υποδομών που έχουν να κάνουν κυρίως με την κακή κατάσταση των δρόμων, την ύδρευση και την αποχέτευση.
Σε Ώλενα και Βώλακα
Το απόγευμα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ κ Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφθηκε τους δήμος Ώλενας και Βώλακος.
Στο δημαρχείο του Δήμου Ώλενας στο Καράτουλα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Παναγόπουλο που τον ενημέρωσε για τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και ποια είναι η κατάσταση στις πυρόπληκτες περιοχές.
Στην συνέχεια στο Επιτάλιο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βώλακος κ Βασίλη Αδαμόπουλο με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα της περιοχής που έχουν προκύψει μετά τις φωτιές του 2007.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ