Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Αποσύρεται ο Βασίλης Αντωνόπουλος…



Οργιάζουν οι φήμες στο Αγρίνιο ότι ο μέχρι πρότινος «ανεξάρτητος» υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα το προηγούμενο τριήμερο θα ανακοινώσει αύριο το πρωί (10.30πμ) στους φίλους και τα στελέχη που τον ακολουθούν σε συγκέντρωση στο κέντρο «ΚΟΡΑΛΙ club», ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ως σοβαρή αιτία της απόφασής του αυτής θα  προβάλει τα μικρά ποσοστά (22%) που του δίνει το γκάλοπ!!! που διενέργησε γνωστή ερευνητική εταιρεία των Αθηνών για λογαριασμό του. Ενώ αυτός έκανε για λίγο τον «αντάρτη» γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε αυτό το περιβόητο γκάλοπ πριν δώσει το χρίσμα. Θα τρελαθούμε τελικά εδώ στο Βραχώρι;
Είναι έτσι όμως τα πράγματα;
Ποιο είναι το τίμημα αυτής της άτακτης υποχώρησης αν επικυρωθεί αύριο το πρωί από τον γιατρό;
Με το άκουσμα όμως αυτής της είδησης στη πόλη του Αγρινίου στους ανθρώπους που πίστεψαν σε μια νικηφόρα πορεία με τον Βασίλη Αντωνόπουλο, διότι  έχει μεγάλη αποδοχή κυρίως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως λένε συνεργάτες του και οι οποίοι τάχθηκαν δίπλα του, διέκρινες στα πρόσωπά τους την κατήφεια και την στεναχώρια από αυτή την εξέλιξη. Έντονη κινητικότητα υπήρξε  στο Αγρίνιο για να μάθουν τα τελευταία νέα από τις κυοφορούμενες φήμες αρκετοί φίλοι και μη του γιατρού. Είδαμε τον Γρηγόρη από τη Λεπενού ανήσυχο τον Τάκη τον Ντάουλα πολύ στενοχωρημένο.
Είδαμε όμως και τα παπαγαλάκια του δημάρχου να φουσκώνουν από ικανοποίηση και να ξεροσταλιάζουν κάτω από τα εκλογικά γραφεία της κεντρικής πλατείας για να υποδεχτούν το «χαρμόσυνο» γεγονός.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να βγάλουμε κάποια άκρη.


Πριν αναφερθούμε στο ρεπορτάζ που κάναμε σήμερα το πρωί αξίζει να πούμε μερικά γεγονότα χρονικά που καθόρισαν κατά τη γνώμη μας τις εξελίξεις.
Ο Βασίλης Αντωνόπουλος είναι πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ με μια καλή παρουσία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Με αυτόν το αέρα και με την αντιπαράθεση που είχε με το παλιό ΠΑΣΟΚ (Μοσχολιό-Σώκο) αφού τους θεωρεί κύρια υπεύθυνους για τον πόλεμο που δέχθηκε στο Αγρίνιο και δεν εκλέχθηκε υπέβαλε αίτηση στο κόμμα για το χρίσμα.
Διαφώνησε για τις διαδικασίες που έγιναν και δεν έλαβε το χρίσμα ενώ πρόβαλε ότι θα έπρεπε να γίνει γκάλοπ και μετά η κεντρική εκλογική επιτροπή να αποφασίσει, κάτι που δεν έγινε.
Στη συνέχεια  ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει στις εκλογές με μεγάλη καθυστέρηση ενώ ανακοίνωσε και την συνεργασία του με τον νυν δήμαρχο Θεστιέων, όπου ο τελευταίος έχει χάσει, όποια ερείσματα είχε στο Αγρίνιο από τη λαθεμένη θέση του για αποκλεισμό της πόλης από την Τριχωνίδα με την ύπαρξη δηλαδή παρατριχώνιου δήμου κάτι που δεν άρεσε στους Αγρινιώτες και αυτή η συνύπαρξη «κόντυνε» τον Αντωνόπουλο (το δούλεψε καλά και η πλευρά του Μοσχολιού). 
Μέχρι τώρα τελευταία η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» δεν ξεκαθάριζε τις προθέσεις της για τον επικεφαλή της δημιουργώντας και με αυτόν τον τρόπο περισσότερη σύγχυση στους δημότες. Η επικοινωνιακή τακτική έπασχε αφού έδειχνε μια δισυπόστατη προβολή όσον αφορά τον αρχηγό και στο επίπεδο της σημειολογίας η σχέση έπαιρνε «σιαμαία» χαρακτηριστικά. Αυτό δημοσιοποιούσε μια διαχειριστική παρουσία  προεκλογικά αντί της απαίτησης για ανανέωση στο δήμο Αγρινίου αφού δεν πρότεινε μια άλλη ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα απέναντι στον χρισμένο από το ΠΑΣΟΚ σημερινό Δήμαρχο κ. Παύλο Μοσχολιό.  
Το ΠΑΣΟΚ αν και αρχικά φαίνετε ότι πίστευε η κάθοδος και δεύτερου ψηφοδελτίου (δείτε εδώ )  από το χώρο του  ενισχύει την τακτική του δηλαδή να μειωθούν τα ποσοστά του Σταμάτη (ο Αντωνόπουλος εισέπραττε σχεδόν όλη τη δυσαρέσκεια από το 30/χρονο καθεστώς της δημοτικής αρχής) και να αποτρέψουν έτσι την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή (έχει σχετικό γκάλοπ το ΠΑΣΟΚ), μετά την  «καρατόμηση» Σώκου στη περιφέρεια, διαπίστωσαν ότι ο εκλεκτός τους ο εκ Καλτετζίου – Αχαΐας κος Απόστολος δεν τραβάει και θα πατώσει στο νομό με τον κίνδυνο να χαθούν από τη «δημοκρατική» παράταξη δήμος και περιφέρεια έτσι μαζί έβαλαν σε ισχύ ένα δεύτερο σενάριο (ξέρει από τέτοια το ΠΑΣΟΚ).
Δηλαδή την αλλαγή στη αλλαγή!
Η αλλαγή του κλίματος στην περιφέρεια θεωρήθηκε ότι πρέπει να  βρεθεί ένα πρόσωπο για αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας που θα έχει και το ανάλογο ειδικό πολιτικό βάρος στο νομό και θα συζητηθεί έντονα  ώστε να αρπάξουν την επικοινωνιακή ευκαιρία τα «λατζόνια» της Ιπποκράτους για να αλλάξουν το υποτονικό κλίμα Κατσιφάρα. Εκτιμήθηκε επίσης ότι τα προτεινόμενα πρόσωπα (αξιόλογα μεν) για αυτή τη θέση δεν μπορούν να συγκεντρώσουν αυτά τα στοιχεία και ότι το κάθε ένα έχει μόνο τοπική εμβέλεια. 
Έτσι πρότειναν στον Β. Αντωνόπουλο τη θέση του αντι-περιφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας έτσι ώστε να περισωθεί η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας μιας και έχουν πιστή και τα ανώτερα όργανα ότι ο Δήμος Αγρινίου αλλάζει χέρια. Ο Βασίλης θα μας πει αύριο το πρωί τι τελικά επιλέγει. Οι συμπολίτες μας που αποτελούσαν το ψηφοδέλτιό του είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν, όπως λένε. Ο κ. Τραπεζιώτης και το επικοινωνιακό του επιτελείο πρέπει να αρχίσουν να προσέχουν πλέον τις εμφανίσεις τους γιατί τα πράγματα αρχίζουν και αγριεύουν…. 
Καταλήγοντας αυτή τη πρώιμη ανάλυση-προσέγγισή μας θυμίζουμε στους φίλους που «ξεγελάστηκαν» ότι «οι δυνατοί αέρηδες θέλουν μεγάλες κόντρες» 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ