==► ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ: "Πολλαπλά εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή – Αποκαλυπτική η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών"  ==► ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ   ==► Κριτική και προτάσεις του Δημήτρη Τραπεζιώτη, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας  ==► Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για το Πολυτεχνείο  ==► ΣΥΡΙΖΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ  ==► ΓΕΑ: Κυριακή 24 Νοεμβρίου το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου»  ==► Υπεγράφη η πρόσκληση για το καινούργιο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» ύψους, 410 εκατ. ευρώ  ==► Μίλτος Ζαμπάρας Με Πείσμα και Όραμα: Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να κερδίσει μάχες  ==► Η ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ - Σχετικά με τη σύσταση “Ενεργειακών Κοινοτήτων"  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ντροπή να μιλάτε για ανάπτυξη όταν η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν (βίντεο)  ==► “Όχι” σε μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, λέει το Μαξίμου   ==► Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση η ελληνική κτηνοτροφία - Απαιτείται εθνικό σχέδιο διάσωσης της και όχι «κούφια λόγια»  ==► ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: "Εμμονή στο λάθος" - Άρθρο στα “Νέα Σαββατοκύριακο”  ==► Δημιουργία, στην πόλη των Αγρινιωτών   ==► ΚΚΕ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ  ==► Η πολιτική ορθότητα εναντίον Πολάκη, η ανδροφοβία/μισανδρισμός της ελληνικής κοινωνίας και τα εκατομμύρια της Λινού  ==► Ο.Α.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ  ==► 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ  ==► Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ-νίας  ==► Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ - ΑΔΜΗΕ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ  ==►   ==► Γιατί η Αριστερά δείχνει να μην έχει τόση απήχηση στην κοινωνία;  ==► Με πολλές ειδήσεις η παρουσία Λιβάνιου στην ΚΕΔΕ - Έρχονται αλλαγές σε ΟΤΑ & Περιφέρειες  ==► ΚΚΕ: Ανείπωτη θλίψη, συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Νίκου Ζαραϊδώνη    By The best widgets

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Εξετάζεται παράταση - Τρόικα και μνημόνιο ως το 2020;


- Ορατό το σενάριο παραμονής της τρόικας για ακόμη 10 χρόνια καθώς το πρόγραμμα "τρέχει" δύσκολα
- Κοινοτικοί παράγοντες απαισιόδοξοι για τις μεταρρυθμίσεις αλλά και για το αν οι αγορές θα μας εμπιστευτούν
- Το τελευταίο τεστ δανεισμού με απαγορευτικό επιτόκιο 4,28% - Η υστέρηση εσόδων εκτιμάται στα 3,8 δισ.

Ορατή η παραμονή της τρόικας για ακόμη 10 χρόνια στη χώρα. Κοινοτικοί παράγοντες θεωρούν πολύ πιθανό η κυβέρνηση να μην μπορέσει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις – βλέπε φορτηγά ΔΧ - και να πιάσει τους στόχους – βλέπε υστέρηση εσόδων.
Από την άλλη πλευρά ακόμη και αν οι στόχοι για μείωση του ελλείμματος επιτευχθούν δεν θεωρείται βέβαιο πως οι αγορές θα εμπιστευτούν ξανά την Ελλάδα και ότι η χώρα θα σταθεί στα πόδια της με ίδιες δυνάμεις – ειδικά αν η ανάπτυξη χωλαίνει χωρίς προοπτική να ξαναπάρει μπροστά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ οι Βρυξέλλες ήδη έχουν ενημερώσει σε ανώτερο επίπεδο την Αθήνα για προσπάθειες παράτασης του προγράμματος, δηλαδή συνέχιση δανεισμού και συνέχιση υπόδειξης μέτρων από την τρόικα.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ κοινοτική πηγή σε υψηλή θέση τόνιζε ότι “τα πράγματα δεν πάνε καλά”, παρά τις προσπάθειες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κοινοτικών η υστέρηση εσόδων βρίσκεται στο 3,8 δισ. ευρώ. Επίσης το τελευταίο τεστ δανεισμού ήταν με επιτυχές ως προς το ποσό αλλά το επιτόκιο – 4,82% - θεωρείται απαγορευτικά υψηλό. Τα προσκόμματα στις μεταρρυθμίσεις δεν εμπνέουν αισιοδοξία. Υψηλόβαθμη κοινοτική πηγή δηλώνει στα ΝΕΑ, ότι “τα προβλήματα αυτά μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα είναι ανεφάρμοστο για αντικειμενικούς και υποκειμενικούς λόγους. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί μία αποτυχία της Ελλάδας θα έχει ολέθριες συνέπειες και στο σύνολο της ευρωζώνης και στο τραπεζικό σύστημα της ΕΕ”.
Από την άλλη πλευρά, σύφμωνα με το ρεπορτάζ, κοινοτικές πηγές θεωρούν ότι η παράταση του προγράμματος θα έχει και ένα άλλο όφελος. Θα δώσει το περιθώριο στην ελληνική κυβέρνηση να “απλώσει” το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων χρονικά, ώστε να μην στεγνώσει η αγορά από την αυστηρή λιτότητα και να υπάρξουν κάποιες πρωτοβουλίες – και γόνιμο έδαφος – για την ανάπτυξη.
Σημαντικό δεδομένο είναι ότι – σύμφωνα με στοιχεία του Μνημονίου - τη στιγμή που η χώρα πρέπει να βγει στις αγορές δηλαδή το 2013, το δημόσιο χρέος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του δηλαδή στο 150%. Όπως λένε κανείς δεν θα δανείσει μια χώρα με τέτοιες δανειακές υποχρεώσεις και την ανάπτυξη σε ισχνά επίπεδα, μετά από τριετή αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία. “Εάν λοιπόν μετά την πάροδο της τριετίας η Ελλάδα βρεθεί και πάλι σε αδυναμία δανεισμού, μια νέα κρίση στην Ευρωζώνη και φυσικά στο τραπεζικό σύστημα είναι προδιαγεγραμμένη” τονίζει κοινοτική πηγή στην εφημερίδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ