Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Κλείνουν 70 εφορίες χωρίς λόγο ύπαρξης


Αισιόδοξος ότι ο στόχος για έσοδα 1,2 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής φέτος θα επιτευχθεί, δηλώνει ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ Γιαννης Καπελέρης
Τονίζει ότι τα βεβαιωμένα πρόστιμα και οι φόροι από τον ΣΔΟΕ έχουν φτάσει τα 3 δις ευρώ και ως το τέλος του χρόνου θα φτάσουν τα 5 δις.Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, σημειώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο οποίο οφείλεται η υστέρηση εσόδων είναι η αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού (Το ΣΔΟΕ επιβάλλει πρόστιμα, δεν εισπράττει). 
Οι ΔΟΥ είναι διαλυμένες, υπογραμμίζει, το μοντέλο διάρθρωσής τους έχει ξεπεραστεί. "Πρέπει να φτιάξουμε πιό μεγάλες ΔΟΥ. Συνολικά σε όλη την Ελλάδα 70 μικρές ΔΟΥ δεν έχουν λόγο ύπαρξης".
Αναφερόμενος στην υπηρεσία που διευθύνει, λέει ότι οι βασικοί του συνεργάτες δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με εκείνον, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα μετακινηθούν πανελλαδικά 300 άτομα και θα έρθουν υπηρεσιακά νέα, γιατί δεν είναι σωστό να παραμένουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς άτομα για πάνω από 10-15 χρόνια.Καταγράφοντας τη δράση του ΣΔΟΕ, καταλήγει ότι πάντα υπήρχε πεδίο για ελέγχους και διασταυρώσεις. "Η διαφορά είναι ότι τώρα υπάρχει πολιτική βούληση".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ