Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Προεκλογικές ρυθμίσεις στο διαδίκτυο - Τι απαντά το Υπουργείο σε site


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Αθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2010
                                                         Αριθ. πρωτ.: 54652
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 
&  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ                                                                                
Ταχ. Δ/νση : Ευαγγελιστρίας 2             ΠΡΟΣ : Kefalonia Press

Ταχ. Κώδικας : 101 83

Πληροφορίες : Κ.Παράσχου
Τηλέφωνο : 2131361311 

Απαντώντας στο από 10.9.2010, ηλεκτρονικό μήνυμά σας, σχετικά με τις εμφανίσεις των υποψηφίων στο διαδίκτυο, σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 2.β. iv του Ν.3870/2010, ως εμφάνισεις θεωρούνται οι προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, η συμμετοχή τους σε οργανωμένες συζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που εντάσσονται στα δελτία ειδήσεων, καθώς και η κάλυψη κατόπιν αιτήματος τους στην προεκλογική τους δραστηριότητας.
Ωστόσο ως εμφάνιση σε ιστοσελίδα θεωρείται η πρώτη απευθείας εμφάνιση του υποψηφίου και όχι η αναμετάδοση αυτών. Το χρονικό διάστημα παραμονής της εμφάνισης στο διαδίκτυο δεν έγκειται σε περιορισμούς, ακόμα και αν αυτό παραμείνει σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ομοίως, δεν νοούνται ως εμφάνιση και η μαγνητοφώνηση, η ηχογράφηση και η απομαγνητοφώνηση και η ανάρτηση αυτών σε διαφορετικά σημεία της ιστοσελίδας.

Οι καταχωρήσεις καθώς και τα διαφημιστικά μηνύματα των υποψηφίων στις ιστοσελίδες είναι επιτρεπτά, καθώς δεν αποτελούν εμφάνιση και επομένως δεν εμπίπτουν σε κυρώσεις. Ωστόσο αποτελούν εκλογική δαπάνη σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.2 του ν.3870/2010.

Τυχόν εμφανίσεις των υποψηφίων κατά τη διάρκεια του διμήνου προσμετρώνται στις δικαιούμενες εμφανίσεις, ανεξάρτητα εάν είχε εκδηλωθεί η βούλησή τους για συμμετοχή στις περιφερειακές ή δημοτικές εκλογές, χωρίς να χάνεται το δικαίωμα υποψηφιότητας.

Η αρθρογραφία υπέρ ή κατά υποψηφίου, όπως επίσης και η μαγνητοσκόπηση και η ανάρτηση στη συνέχεια συνεντεύξεων υποψηφίων σε ιστότοπους που εδρεύουν στο εξωτερικό ή σε ελεύθερες υπηρεσίες δεν λογίζονται ως εμφάνιση.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ κ.α.α.

Π. ΣΠΑΝΟΡΡΗΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ