Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΚΑΨΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ.


Από τις πρώτες μέρες αντιλαμβάνεται κανείς τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο Κ.Ε. Πεζικού στο Μεσολόγγι. Ο αυξημένος αριθμός νεοσυλλέκτων σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί την ανοργανωσιά στην τροφοδοσία. Εξάλλου, ήταν γνωστό εδώ και καιρό το πόσοι θα μπαίναμε. Ενδεικτικά, την Τετάρτη 18/8 η τροφοδοσία τέλειωσε στις 11.30 το βράδυ με φοβερή ταλαιπωρία για όλους μας. Οι φήμες για την αύξηση της θητείας φαίνεται να έπαιξε ρόλο, αφού το κέντρο είναι ασφυκτικά γεμάτο, με αποτέλεσμα συνεχείς ουρές και καθυστερήσεις, ειδικά στο φαγητό και στις αναφορές. Το φαγητό είναι άθλιο, και σε ποσότητα και σε ποιότητα Ακόμη και μετά από παράπονα φαντάρων δε φάνηκε να υπάρχει κάποια βελτίωση.
Η αίσθηση των οικονομικών περικοπών είναι παντού στην καθημερινότητά μας. Έκοψαν ακόμη και το στρατιωτικό σάκο (άντε να δούμε πώς θα τα χωρέσουμε όλα στο λουκάνικο). Ακόμη και τις πρώτες μέρες που δε βγαίνουμε έξω, το κόστος της θητείας είναι βαρύ. Ενδεικτικά, μόνο για νερό χαλάμε τουλάχιστον 2? τη μέρα αν δε θέλουμε να πιούμε από τις τουαλέτες. Προκλητικά οι αξιωματικοί διαφημίζουν της χαμηλές τιμές στο ΚΨΜ σε σχέση με έξω, ξεχνώντας όμως ότι κατά τη διάρκεια της θητείας οι νέοι δεν μπορούν να δουλεύουν και να έχουν εισόδημα, άρα όλα τα έξοδα μέσα και έξω από το στρατόπεδο είναι δυσβάσταχτα.
Φυσικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η δυσβάσταχτη ζέστη. Πρόβες, βήμα, παρέλαση, εκπαίδευση στον ήλιο. Το χιτώνιο, τελείως περιττό, λούζεται στον ιδρώτα. Η απάντηση του υποδιοικητή Κατηφώρη στα παράπονα για το χιτώνιο αφοπλιστική: εγώ το φοράω συνέχεια (λες και κάνει παρέλαση μαζί μας). Μόνο όταν μαθεύτηκαν τα νέα από την Κόρινθο και τους άτυχους θανάτους-δολοφονίες των συναδέλφων μας τα πράγματα κάπως άλλαξαν, μεγάλωσαν δηλαδή τα διαλείμματα και άρχισαν οι συμβουλές λες και εμείς θέλουμε να καθόμαστε από μόνοι μας στον ήλιο.
Η δημοσιότητα που πήραν τα περιστατικά της Κορίνθου φαίνεται πως επηρέασε συνολικά την ιεραρχία που έστειλε ταξίαρχο να μας μιλήσει. Μας μάζεψαν 12 το μεσημέρι με ντάλα ήλιο να ακούσουμε τα κροκοδείλια δάκρυά του για τα παλικάρια που χαθήκανε, για το πώς θα μπορούσαμε να το προλάβουμε, αλλά στην ουσία τίποτα. Το πλέον τραγικό όμως είναι η λιποθυμία συναδέλφου από τον πρώτο λόχο τη στιγμή που αποχώρησε ο ταξίαρχος. Ίσως το μοναδικό που αξίζει να θυμόμαστε από την ομιλία του. Μία ομιλία που προκλητικά αναφέρεται μόνο σε ό,τι έχει δει το φως της δημοσιότητας. Κουβέντα για το συνάδελφο στο Μεσολόγγι που κατέληξε στην εντατική με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όλες οι ευθύνες στο φαντάρο που λέγεται ότι απέκρυψε το πρόβλημα υγείας του.
Εμείς ρωτάμε- κι αν δεν το ήξερε; Πώς είναι να εκτίθενται σε τόσο αντίξοες συνθήκες νέοι που δεν έχουν εξεταστεί; Δεν μπορεί ο φόβος ή η άγνοια να καταλήγει σε τραυματισμούς και θανάτους. Δεν μπορεί οι εξετάσεις για το Ι να γίνονται στην πορεία της θητείας και με τέτοια προχειρότητα. Το αυτονόητο είναι να περνάμε όλοι από εξετάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία πριν από την εκπαίδευση. Καλούμε ξανά τον ταξίαρχο να μας πει κάτι πιο σοβαρό πάνω σε αυτά. Γιατί το μυαλό μας είναι καρφωμένο σε αυτή την εικόνα: ενός άτυχου φαντάρου που πέφτει κάτω στη μέση του στρατοπέδου μπροστά στα μάτια όλων. Παρεμπιπτόντως, ενός στρατοπέδου όπου για 1000 άντρες υπάρχει ένας γιατρός κι ένας ψυχολόγος.
Από εκεί και πέρα σημαντικό πρόβλημα είναι και τα καψόνια. Ενδεικτικά, ο υπολοχαγός Σπυρόπουλος, διμοιρίτης της 2ης διμοιρίας του 2ου λόχου βγάζει καθημερινά 10-15 φαντάρους για πλάκα στην αναφορά με ασήμαντες αφορμές. Με απαράδεκτη συμπεριφορά και διαρκείς ειρωνείες προσβάλλει διαρκώς την προσωπικότητα των φαντάρων. Αγαπημένη του ατάκα το "θέλω τη μαμά μου" που απευθύνεται σε όσους δυσανασχετούν με τα καψόνια του. Με όσους για παράδειγμα έχασαν 1 ώρα από την κυριακάτικη έξοδο γιατί ο κύριος Σπυρόπουλος αποφάσισε να τους στείλει όλους για ξύρισμα (ακόμη και για αυτούς που είχαν ξυριστεί πριν 5 λεπτά). Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος που είναι απλώς ένας υπολοχαγός διμοιρίτης. Το πρόβλημα είναι η κάλυψη που έχει από το διοικητή αν/χη Παγώνα ο οποίος προφανώς και γνωρίζει τα όσα συμβαίνουν ή αν δεν τα γνωρίζει πάλι είναι δικιά του ευθύνη.
Κύριε Παγώνα μαζέψτε τώρα τα πρωτοπαλίκαρά σας. Είναι το ελάχιστο που έχετε να κάνετε αφού σε όλα τα υπόλοιπα έχετε φανεί κατώτερος των περιστάσεων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ