Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας και τι θα πληρώσουμε


Το Υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστά τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύουν από το 2011 και θα πληρώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων στα τέλη του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όσα αυτοκίνητα θα πουληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκίνητου, ενώ όσα ταξινομηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CO2.
Σύμφωνα, με την Κυβέρνηση,  από το μέτρο αυτό θα επωφεληθούν σχεδόν 3,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ενώ σκοπός είναι να επωφελούνται τα οχήματα που δε ρυπαίνουν το περιβάλλον. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, καταργείται το κριτήριο της παλαιότητας που είχε αναγκάσει χιλιάδες ιδιοκτήτες να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους αφού στις περισσότερες περιπτώσεις τα τέλη ήταν πιο ακριβά από το ίδιο το αυτοκίνητο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα νέα μέτρα θα την πληρώσουν όσοι έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού και κυρίως εάν αυτά ξεπερνούν τα 2.000 κ.εκ. Για παράδειγμα, τα ανώτερα τέλη για αυτοκίνητα έως 1.928 κ.εκ. είναι 270 ευρώ αλλά από εκεί και πάνω (σε κυβικά) τα... λιγότερα τέλη κυκλοφορίας αγγίζουν τα 600 ευρώ και φτάνουν έως και τα 1.200.



 
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ