Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου κ. Βασίλης Αντωνόπουλος χαιρέτησε στην ευρεία σύσκεψη των περιφερειακών συμβουλίων των ταξί της Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου, στο Αγρίνιο


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
                Για ένα ΑΝΟΙΧΤΟ  ΒΙΩΣΙΜΟ
    ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
              
 Ι. ΣΤΑΪΚΟΥ 2 – ΑΓΡΙΝΙΟ Τ.Κ. 30 100
            e-mail: vasileiosantonopoulos@gmail.com
 Τηλ.: 26410 21827  Κιν: 6974 802803 Υπ. Επικοινωνίας: Λευτέρης Τηλιγάδας 
 Τηλ.: 26410 45347 Κιν.: 6936 423881  - Αγρίνιο 13 Σεπτεμβρίου 2010
             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Χαιρετισμός του υποψηφίου Δημάρχου Αγρινίου κ. Βασίλη Αντωνόπουλου στην ευρεία σύσκεψη των περιφερειακών συμβουλίων των ταξί της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας στο Αγρινίο.
  
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαι εδώ για να σχεδιάσουμε και να δρομολογήσουμε λύσεις.
  
Φίλες και φίλοι
 Θα ήθελα κατ’ αρχάς να καλωσορίσω στην πόλη μας τα μέλη των περιφερειακών συμβουλίων των ταξί της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση αυτής της ευρείας σύσκεψης, που οργανώνεται σήμερα για τις εξελίξεις, που αφορούν τον κλάδο σας.
Δεν υπάρχει σήμερα Έλληνας πολίτης, που να μην αγωνιά και να μην προβληματίζεται για την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ζούμε καιρούς δύσκολους. Όλα αλλάζουνε και όλα αμφισβητούνται. Όμως μέσα σε αυτή την αβέβαιη και ασταθή συγκυρία πρέπει να υπηρετήσουμε με πάθος και πείσμα δύο βασικές αρχές της κοινωνικής μας συνοχής: Την αλληλεγγύη στο διπλανό μας και την αξιοπρέπεια μας.
Σήμερα στην πόλη του Αγρινίου υπάρχουν 180 περίπου οικογένειες, οι οποίες έχουν στηρίξει τη ζωή τους, την ικανοποίηση των αναγκών τους, τα όνειρα τους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή στο «τιμόνι που κρατάνε».
Το επάγγελμά σας περνάει τη δική του κρίση και αυτό  το γνωρίζεται καλύτερα από μένα.
Γνωρίζω την υπευθυνότητα που σας διακρίνει, αλλά και την πρωτοβουλία που πήρε το Σωματείο των ταξί της πόλης για να μην  αυξηθεί περισσότερο η τιμή του κομίστρου στο Αγρίνιο. Η πράξη αυτή αποδεικνύει το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης
που σας διακρίνει όλους.
Ξέρετε πολύ καλά ότι οι δημόσιες μεταφορές στο εσωτερικό ενός δήμου είναι μια σημαντική λειτουργία  της οργάνωσης και της διαχείρισης της μετακίνησης των πολιτών.
Γνωρίζω τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας. Είμαι εδώ όχι μόνο για να τα κουβεντιάσω μαζί σας, αλλά για να σχεδιάσουμε και να δρομολογήσουμε λύσεις, που στόχο θα έχουν την αποτελεσματική διευθέτησή τους, προς το συμφέρον των δημοτών του νέου Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, αλλά και τη δική σας επαγγελματική αξιοπρέπεια.
Η Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης, το σχέδιο «Καλλικράτης», όπως λέγεται, αποτελεί, σύμφωνα και με την πρόσκληση της σημερινής σας συγκέντρωσης – σύσκεψης  ένα από τα βασικά ζητήματα, που σας απασχολούν. Ήδη έχει αρχίσει
να αναπτύσσεται ένας σκεπτικισμός στα συνδικαλιστικά σας όργανα, αλλά και στον καθένα σας ξεχωριστά, για τις αλλαγές που το καινούργιο αυτό πλαίσιο του νόμου 3852 του 2010 θα επιφέρει και στον δικό σας κλάδο. Ζητήματα όπως ή «έδρα της άδειας» και η μεταφορά της ή μη είναι θέματα
που δεν απασχολούν μόνον εσάς, αλλά και κάθε υπεύθυνο, ο οποίος με τον τρόπο του πρέπει να συμβάλει στην επίλυση τους.
Εξ όσων γνωρίζω πάνω στο θέμα αυτό εξετάζονται δύο σενάρια:
Το πρώτο αφορά στη διεύρυνση των αδειών στα όρια των νέων Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα δημιουργηθούν με τον «Καλλικράτη» και το άλλο στο να δοθούν φορολογικά κίνητρα προκειμένου να παραμείνουν τα ταξί στις έδρες τους.
Ότι κι αν επιλεγεί, αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι οι αποφάσεις κατ’ αρχάς που θα παρθούν, να παρθούν προς όφελος των πολιτών που χρησιμοποιούν το ταξί για τις μετακινήσεις τους. Προς όφελος δηλαδή των πελατών σας. Και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι, η όποια απόφαση να μην παρθεί ερήμην σας.
Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο χαιρετίζω τις εργασίες αυτής σας της σύσκεψης και θα παραμείνω  να ενημερωθώ για τα συμπεράσματα
στα οποία αυτή θα καταλήξει.

Καλή διαβούλευση.

 Βασίλης Αντωνόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ