Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή Σχολική Χρονιά! (Θα είναι;)


Αφού η κ. υπουργός παιδείας κατασυκοφάντησε επί 10 μήνες τους εκπαιδευτικούς  (λουφαδόρους και  τεμπέληδες), αφού δεν "ήξερε" πού βρίσκονται 12 -15 -10 [!] αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί  για τους οποίους φέτος δεν μας είπε κουβέντα, διέλυσε τα εργασιακά δικαιώματα των ωρομισθίων και αναπληρωτών καθηγητών, αφού κατόπιν εντολών της οι Περιφερειακοί διευθυντές και οι Διευθυντές εκπαίδευσης καταργούν σχολεία, δεν ιδρύουν για τρίτη χρονιά το εσπερινό ΕΠΑΛ στο Αγρίνιο, συγκροτούν τώρα υπεράριθμα τμήματα 27-28-29 ακόμη και 30 μαθητών στα Γ/σια και στις κατευθύνσεις των Λυκείων στη πόλη προκειμένου να περιμαζέψουν χρήματα για τους Ευρωπαίους «ευεργέτες» της χώρας μας. 
Ταυτόχρονα αντί του πανεπιστημιακού κάμπους στο Αγρίνιου (αεροδρόμιο) η διοικούσα επιτροπή (που διορίστηκε από την νυν υπουργό) και ο Δήμος με την συναίνεση της διοίκησης της εκπαίδευσης υφ’ αρπάζουν ένα (προς το παρόν) διδακτήριο από τη Δ/θμια εκπαίδευση (για τους εκλογικούς σκοπούς του κυβερνητικού δημάρχου;) και το διαθέτουν στο πανεπιστήμιο (που θα έρθει!), χωρίς να έχει άμεση κτιριακή  ανάγκη. 
Με τον τρόπο αυτό ώμος εκτός ότι τακτοποιούν προεκλογικά τους ιδιοκτήτες, φανερώνουν και τις μεγάλες ελλείψεις σε δημόσια σχολικά κτίρια που υπάρχουν στη πόλη του Αγρινίου και στις τρεις βαθμίδες. 
Χωρίς «φειδώ» στοιβάζουν τους μαθητές του Αγρινίου και τους διδάσκοντες................

σε υπεράριθμα τμήματα σε διδακτήρια που έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής! Χωρίς αυτό να ενδιαφέρει τους υπεύθυνους και την κυρία υπουργό εθνικής παιδείας (εμείς θα επιμένουμε στο εθνικής)  η ποιότητα της παρεχόμενης μόρφωσης των παιδιών μας στο δημόσιο σχολείο στο Αγρίνιο. 
 Η πολιτική αυτή διαλύει τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τα κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, την ενισχυτική διδασκαλία και την πρόσθετη διδακτική στήριξη, ενώ το υπουργείο συνεχίζει να ασκείται και στο προσφιλές σε όλες τις κυβερνήσεις σπορ του ρουσφετιού.

ΠΡΩΤΑ ΟΙ  ΚΟΛΛΗΤΟΙ !
Δηλαδή ενώ του υπουργείο εξήγγελλε όλο το καλοκαίρι  ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν πρέπει να είναι έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας (για να δικαιολογήσει ίσως τον μικρό αριθμό μόνιμων διορισμών) και δεν θα γίνει καμία απόσπαση, αναφερόμαστε στις δηλώσεις της "αδιάφθορης" Φραόυ Αννα Διαμαντοπούλου και το πολυπληθές επιτελείο της [αναπλ. υπ., υφυπουργούς, καμμιά πενηνταριά αποσπασμένους συμβούλους και άλλους παρατρεχάμενους], με απόφαση της οποίας μόλις την προηγούμενη Δευτέρα 6/9/10 αποσπάσθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ καθηγήτρια ΠΕ9 (πληροφορικής), με οργανική θέση σε χωριό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων! [στη διάθεση όλων τα ακριβή στοιχεία άν προκληθούμε...]. επίσης και ο περιφερειακός διευθυντής Δυτ. Ελλάδας (βλέποντας ο άνθρωπος τις μεγάλες ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό) απέσπασε εκπαιδευτικούς στα γραφεία εκπαίδευσης της Αιτωλ/νίας χωρίς και την κεντρική έγκριση, όπως προβλέπετε. Γιατί;  Αφού οι εντολές της υπουργού ήταν άλλες; Μήπως τελικά κάποιους αιθεροβάμονες «αλαζόνες» η άσχημα κατάσταση στην εκπαίδευση τους προσγειώνει σύντομα στην πραγματικότητα; 
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ίσως προκύψουν και άλλα προβλήματα, όπως από τις σημαντικές μειώσεις στα λειτουργικά έξοδα των σχολικών επιτροπών, ελλείψεις καθηγητών, καθαριστριών, κατάργηση ΙΕΚ Μεσολογγίου, δραστική μείωση ειδικοτήτων ΙΕΚ Αγρινίου, περιεχόμενο εκπαίδευσης ΕΠΑΛ, εξαγγελίες πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κ.α. τα οποία φτιάχνουν ένα πρωτόγνωρο εκρηκτικό μίγμα στην ελληνική κοινωνία ενώ θα κληθούν οι γονείς για μια φορά ακόμη να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη χωρίς να υπάρχουν και τα ανάλογα ύστερα από την εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης!
Οι Ενώσεις και οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών του νομού της Δ/θμιας και Π/θμιας  εκπαίδευσης αντίστοιχα, αντί να «γλύφουν» τις πληγές τους και να παρασίρονται από την αδράνεια και τη ραθυμία της επαρχίας πρέπει να συντονίσουν τη  δράση τους και να  ενημερώσουν για αυτό που έρχεται στην παιδεία και να προετοιμάσουν όλους εκείνους που θέλουν να αντισταθούν στο «τσουνάμι» του μνημονίου που θα σαρώσει στο διάβα του ότι έχει απομείνει ακόμα στην ελληνική κοινωνία στο επίπεδο της συνοχής και της αλληλεγγύης… 
Γιατί αύριο ίσως να είναι αργά!
Με τις ευχές μας στα πρωτάκια πρώτα και κύρια για δημιουργική σχολική χρονιά και «kalo kouragio» στους γονείς εμείς από τις σελίδες του NewsPressAgrinio.blogspot.com θα υποστηρίζουμε την αλήθεια και το ορθό καθώς επίσης και τους αδύναμους κρίκους της κοινωνίας ενάντια στο άδικο και το κάλπικο..
Τι ειρωνεία όμως που στον σημερινό αγιασμό θα ακουστούν από ορισμένους τα εντελώς αντίθετα πράγματα (!)
 Ύστερα δεν λες «Ουαί ειμί φαρισαίοι υποκριτές»

«Η Συντακτική εκπαιδευτική μας ομάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ