Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στο Αγρίνιο (φωτο)

 
Η δεύτερη αξιολόγηση φέρνει και νέες περικοπές στις συντάξεις, ενώ χιλιάδες αιτήσεις εκκρεμούν. Οι τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, οι συνεχιζόμενες περικοπές, η αβεβαιότητα και οι... καθυστερήσεις, έβγαλαν συνταξιούχους του Αγρινίου στους δρόμους σήμερα Πέμπτη.
Συνταξιουχικές Οργανώσεις από διάφορα Ταμεία με την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία δεκάδων συνταξιούχων με προορισμό τα γραφεία του πρώην ΟΑΕΕ στην οδό Δαγκλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 12:00 περίπου το μεσημέρι, μέχρι και τις 12:30 που οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία του πρώην Ο.Α.Ε.Ε., είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Δαγκλή.
Στα συνθήματά τους κυριάρχησε η απαίτηση της αποκατάστασης των συντάξεων, αλλά και η απαίτηση για δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, όπως αναγραφόταν και στα πανό τους.
H ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:
“Μαζική συγκέντρωση – σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε  σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου  μετά απο κάλεσμα των συνταξιουχικών σωματείων του νομού Αιτ/νίας .  Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία απο τον Γιώργο Δημτρουλή μέλος της Διοίκησης του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Αιτ/νίας κ μέλος της διοίκησης της ομοσπονδιας συνταξιούχων ΙΚΑ   , ακολουθησαν σύντομοι χαιρετισμοί απο την πρόεδρο  του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ αγρινίου κ. Α. Μαργάρα , αμέσως μετά το λόγο πήρε  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ σ.  Π.  Τάτσης και η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την  ομόφωνη έγκριση  ψηφίσματος των σωματείων . Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στα γραφεία του ΟΑΕΕ όπου και επειδώθηκε το ψήφισμα απο τους συγκεντρωμένους.”

Το ψήφισμα που κατέθεσαν:
“Κύριε Υπουργέ
Εμείς οι συνταξιούχοι του νομού Αιτωλ/νίας  συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 09/03/2017  ώρα 10:30  στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου  μετά από πρόσκληση των σωματείων μας.
Μετά από ενημέρωση από τα σωματεία μας , αλλά και τις τοποθετήσεις  και τη συζήτηση που ακολούθησε,  καταλήξαμε στα παρακάτω :
  • Από το 2009 μέχρι και σήμερα οι συνταξιούχοι είναι σε συνεχή διωγμό.
  • Οι συντάξεις από 14 το χρόνο έγιναν 12, αφού καταργήθηκαν τα δώρα και το επίδομα άδειας.
  • Έγιναν μεγάλες μειώσεις και στις κύριες και στις επικουρικέ συντάξεις.
  • Κόπηκε ή κόβεται σταδιακά το ΕΚΑΣ σε 450.000 συνταξιούχους.
  • Μπροστά μας έχουμε τις συνέπειες που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου . Με βάση αυτόν , έχουμε επανυπολογισμό συντάξεων, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος  για τις επικουρικές, ολοκλήρωση κατάργησης του ΕΚΑΣ.
  • Έχουμε συζήτηση για κατάργηση από τώρα της προσωπικής διαφοράς, που προκύπτει για τους παλιούς συνταξιούχους. Ακόμη μέτρα για εφαρμογή του δημοσιονομικού κόφτη και για αύξηση της φορολογίας με μείωση του αφορολόγητου ποσού.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι και σεις συνεχίζετε στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Δηλώνουμε ότι  δε θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδηση μας  την αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων , που  μας έχετε κάνει τόσο εσείς  όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Στη σύσκεψη πήρε μέρος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε.  συνάδελφος Παντελής Τάτσης.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε :
  • Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις.
  • Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων , όπως ήταν πριν τις περικοπές.
  • Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης .
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.
  • Δουλειά για όλους , δουλειά με δικαιώματα.
Αγρίνιο Πέμπτη 9 Μάρτη 2017
Με εντολή των συγκεντρωμένων Συνταξιούχων
Σωματείο Συνταξιούχων  Ι.Κ.Α.  Νομού Αιτωλ/νίας
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ ΡΗΓΑΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ