Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

3η Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας από τον «Λιάρο»

Η Μάχη της Κλείσοβας, μία από τις πιό σημαντικές της Ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας, έλαβε χώρα την 25η Μαρτίου του 1826, ανήμερα της Εορτής του Ευαγγελισμού, στη νησίδα Κλείσοβα της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Οι, λίγοι παραπάνω από μιά εκατοντάδα, υπερασπιστές της αντιμετώπισαν τις αλλεπάλληλες επιθέσεις χιλιάδων Τούρκων και Αιγυπτίων και επέτυχαν περιφανή νίκη με τεράστιες απώλειες των επιτεθέντων.
Από το 2015, ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού ο «Λιάρος» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποιεί την Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας.
Το Σάββατο 25η Μαρτίου,  στις 17.00 στην νησίδα Κλείσοβα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, θα τελεστεί ο Εσπερινός, στον οποίο όλοι οι συμμετέχοντες θα φορούν αποκλειστικά ιστορικές φορεσιές.
Ο «Λιάρος» δεν δύναται να αναλάβει την μετάβαση στο νησί όλων όσων... επιθύμουν την συμμετοχή τους στον Εσπερινό.
Την επομένη, 26η Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η 3η Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας
Η Αναπαράσταση θα ξεκινήσει στις 11.00 και μπορεί οποιοσδήποτε να την παρακολουθήσει από τον δρόμο της Αγίας Τριάδας και της Τουρλίδας.
Με αφορμή το γεγονός, θα δωθεί συνέντευξη τύπου από τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού ο «Λιάρος», την Δευτέρα 13η Μαρτίου και ώρα 17.00 στο Ραδιομέγαρο, με σκοπό την ενημέρωση των Μ.Μ.Ε και του κόσμου που θέλει να παρακολουθήσει το δρώμενο.
Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από Μ.Μ.Ε., καθώς επίσης και ανεξάρτητοι φωτογράφοι, για να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις θέσεις που θα οριστούν από τον διοργανωτή γι᾽ αυτούς, καλούνται να αποστείλουν σχετική δήλωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση liarosmessolonghi@gmail.com έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου.
Εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν θα γίνουν δεκτές. 
Οι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι που θα έχουν προμηθευθεί τις διαπιστεύσεις τους θα μεταβούν στις θέσεις που θα έχουν οριστεί γι᾽ αυτούς.
Την ημέρα της Αναπαράστασης και έως την λήξη της, για λόγους ασφαλείας και ομαλής διεξαγωγής της, δεν θα επιτρέπεται να επιβιβαστεί κανείς σε οποιοδήποτε πλωτό μέσο στον τόπο της Αναπαράστασης ή να μεταβεί στο νησί της Κλείσοβας, εκτός των διοργανωτών και των συμμετεχόντων στο δρώμενο.
Αμέσως μετά την Αναπαράσταση της Μάχης θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, επάνω στην Κλείσοβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ