Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Παναγιώτης Κατσούλης π. Δήμαρχος Μεσολογγίου: Εξώδικα και σπέκουλα δεν μας πτοούν!

Εξώδικα και σπέκουλα δεν μας πτοούν!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1.      Για το ΕΞΩΔΙΚΟ των 4 εταιριών σε βάρος μας
Χθες 2 Μαρτίου, λάβαμε εξώδικη δήλωση από τις 4 εταιρείες που κατασκευάζουν μονάδες «παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά», εντός του Εθνικού Πάρκου της λιμνοθάλασσας μας και σε ζώνη υψηλής...
γεωργικής παραγωγικότητας του κάμπου του Ευηνοχωρίου. 
Δηλώνουν, τόσο σε εμένα όσο και στους συναδέλφους Π. Καρατσόλη και Κ. Κυτάγια, «ότι σε περίπτωση όπου διακινδυνεύσει η υπόσταση και η λειτουργία μας, θα αναζητήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση κάθε ζημιάς…συμπεριλαμβανομένων των διαφυγόντων κερδών…». Τους δηλώνω τα κάτωθι:
Α) Είμαστε εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και είναι υποχρέωση και καθήκον μας να ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία, για ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις που θεωρούμε πως θίγουν την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Αν νομίζουν πως με εξώδικα θα μας φιμώσουν και θα μας εκφοβίσουν πλανώνται πλάνη οικτρά.
Β) Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι ούτε ανοίγουμε ούτε κλείνουμε επιχειρήσεις. Αν οι εταιρείες έλαβαν νομότυπα όλες τις απαιτούμενες άδειες, δεν έχουν κάτι να φοβηθούν. Αν όχι, τότε ευθύνονται εκείνοι που τους τις ενέκριναν και από εκείνους να αναζητήσουν «την αποκατάσταση κάθε ζημιάς…συμπεριλαμβανομένων των διαφυγόντων κερδών…».
2. Για τα ψεύδη Καραπάνου περί έγκρισης αδειών το 2013
Επειδή το ψέμα και η σπέκουλα έχουν κοντά ποδάρια, δηλώνω στον πανικόβλητο «Δεν ήξερα τίποτα, αλλά ασκώ χρέη Δήμαρχου»:
1.      Μετά την «πιρουέτα αλλά Κομανέτσι», «συμπάσχει» και θα αγωνιστεί κιόλας για να μας σώσει! (Διαφορετικά ήμασταν καταδικασμένοι)… Φυσικά «δεν γνωρίζει τίποτα για το φόνο», αφού όπως γράφει όλα «έγιναν ερήμην του δήμου και της Περιφέρειας» και «για όλα φταίει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση», η οποία έτσι κι αλλιώς έχει βαρύτατες ευθύνες, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ. Και από εδώ και πέρα κ. δημαρχεύοντα; Εκτός ΗΜΩΝ, ο δήμος θα προσβάλει άμεσα τις εγκριτικές αποφάσεις; “ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ”...
2.      Και δεν φτάνει που προσπαθεί «να βγάλει την ουρά του απ’ έξω», ΜΑΤΑΙΩΣ, επιχειρεί με τη μόνη μέθοδο που ξέρει καλά, τη «λάσπη στον ανεμιστήρα», να με βάλει στο κάδρο των ευθυνών. Αμ δε, την πάτησε. Ανακάλυψε απάντηση του τότε Προϊσταμένου της Υπηρεσίας δόμησης του δήμου και νυν Γ.Γ. του δήμου Αγρινίου Δ. Τζιώλη, σε αίτηση του Γ. Διαμαντόπουλου για τη χρήση γης των κτημάτων του.
Αφιερώνω σε εκείνον και στα κάθε μορφής «παπαγαλάκια» του, την απάντηση του:
το απαντητικό έγγραφο της υπηρεσίας προς τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο βρίσκεται εκτός οικισμού και σε περιοχή προστασίας ΠΠ2 σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ με τους όρους και περιορισμούς που σε αυτή αναφέρονται. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία, ουσιαστικά έδωσε το στίγμα ότι δεν μπορούν μέσα σε προστατευόμενη περιοχή να δημιουργηθούν βιομηχανικές δραστηριότητες. Και βέβαια μιλάμε για μια ΚΥΑ που οριοθετεί το «Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού, κάτω ρου και εκβολών ποταμών Αχελώου και Ευήνου και νήσων Εχινάδων» που αποτελεί ομπρέλα περιλαμβάνοντας και τις συνθήκες Natura και Ramsar.
Επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο. Ποιος; Εκείνος που εξέδωσε από την ίδια υπηρεσία άδειες δόμησης πριν από 3,5 μήνες. Η απάντηση του Δήμου το 2013, έκλεισε την πόρτα στους “επενδυτές”. Από το 2014 και μετά όμως, όλες ανοίχτηκαν διάπλατα!
Κάποιος διαθέτει την ελάχιστη τσίπα να ζητήσει μια ΣΥΓΝΩΜΗ;
Μέχρι πότε, κάθε εβδομάδα θα διακινείται και ένα ψέμα σε βάρος μου;
Συνεχίστε. Μας δυναμώνετε!

Κατσούλης Παναγιώτης

Πρώην Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ