Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Όλα όσα έγιναν στη συγκέντρωση των κατοίκων για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου (φωτο)

Έλαμψε δια της απουσίας της η Δημοτική αρχή!
Χτες Κυριακή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που συγκάλεσε η Επιτροπή Κατοίκων για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου στο προαύλιο χώρο του παλιού νοσοκομείου. 
Στην συγκέντρωση ήταν παρόντες ο... υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας Μίλτος Ζαμπάρας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης.

Εκ μέρους της επιτροπής κατοίκων μίλησε ο Τριαντάφυλλος Μέντζος, ο οποίος μίλησε για την υποβάθμιση της περιοχής του παλιού νοσοκομείου, το κλείσιμο των καταστημάτων , τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των παραβατικών στοιχείων, το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου αποτελούν έρμαιο κακόβουλων στοιχείων, για την στέγαση υπηρεσιών σε μισθωμένους χώρους και για το υπέρογκο κόστος που χρειάζεται να δαπανηθεί για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

Επίσης, ο κ. Μέντζος αναφέρθηκε και στην δημιουργία της 11μελούς επιτροπής κατοίκων και την εντολή που έχουν από τους συμπολίτες τους να συνεχίσουν μέχρι και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου.

Ο κ. Ζαμάρας από την πλευρά του μίλησε για την χρυσή ευκαιρία που υπήρχε το 2013 που τότε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «ήταν η χρυσή ευκαιρία τότε για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου. Τότε έλειπαν μόνο οι άνθρωποι από τους χώρους. Δεν υπήρχε κανένας βανδαλισμός», ενώ λίγο αργότερα αναφέρθηκε στην γκετοποίηση της περιοχής και στην δυσκολία που υφίσταται για την πλήρη αποκατάσταση όλου του χώρου λόγω κόστους. Υπενθύμισε επίσης την απόφαση παλαιότερου Δ.Σ του νοσοκομείου, η οποία ανακάλεσε την τοποθέτηση φυλάκων στο παλιό νοσοκομείο και κάλεσε και τον κ. Μιχάλη να την στείλει στον Εισαγγελέα.

Ο κ. Ζαμπάρας σχετικά με την εύρεση πόρων για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου επισήμανε πως: «το υπουργείο θέλει στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και γι αυτό υπάρχει έγγραφο, το οποίο μάλιστα θα ονομάζεται ΠΕΔΥ. Έχει δρομολογηθεί αυτό». Επίσης, σχολίασε πως: «για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε διοίκηση στο νοσοκομείο. Υπάρχει σχέδιο στο οποίο θα βοηθήσει ο Δήμος Αγρινίου με την τεχνική του υπηρεσία, ώστε το υπόλοιπο κομμάτι του παλιού νοσοκομείου να στεγάσει υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και το φαρμακείο του. Προχθές κοινοποιήθηκαν τα σχέδια του υπουργείου στην 6η ΥΠΕ και στον κ. Μιχάλη».

Από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης επισήμανε πως η εγκατάλειψη του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου το 2013 έχει ονοματεπώνυμο. «Προχωράμε στην αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου ώστε να μην κολλήσουμε στο νομικό κομμάτι του κληροδοτήματος. Άμεσα, μέχρι το Πάσχα θα έχει γίνει εγκατάσταση καμερών και εταιρίας φύλαξης στους χώρους του παλιού νοσοκομείου, ενώ παράλληλα γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την μεταφορά στο χώρο των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ, της νοσηλευτικής σχολής, του ΕΚΑΒ και του ξενώνα ΑΡΓΩ. Ως το τέλος του έτους ίσως όλα έχουν τελειώσει.

Στο σημείο ήταν και πήρε και το λόγο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης.

Εκ μέρους των πολιτών υπήρχε αγανάκτηση και ανέμεναν απαντήσεις. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση πολίτη ο οποίος είπε: «θέλουμε την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου. Αν δεν μπορείτε να πάτε σπίτι σας. Κάντε καλή δουλειά εμείς σας πληρώνουμε και αν δεν μπορείτε να πάτε στο σπίτι σας».

Επίσης ενόχληση έδειξαν οι κάτοικοι με την απουσία του Δημάρχου ή κάποιου αντιδημάρχου.



Περισσότερα για το θέμα στην εφημερίδα «Σ» αύριο Τρίτη 4/3/17     
plio-nosokomeio2
palio-nosokomeio1
palio-nosokomeio3
palio-nosokomeio4
palio-nosokomeio5
palio-nosokomeio7
palio-nosokomeio11
palio-nosokomeio6
palio-nosokomeio8
palio-nosokomeio9
palio-nosokomeio10
palio-nosokomeio12
palio-nosokomeio14

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ