Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΜΑΚΕΤΕΣ & ΜΕΛΕΤΗ



Παρουσιάστηκε σήμερα 29-3-2017 το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο η διαχειριστική μελέτη του Πάρκου, από τον Δήμαρχο  Αγρινίου  κ. Γιώργο Παπαναστασίου με την παρουσία μεγάλου πλήθους Αγρινιωτών.
Κεντρική ιδέα του σχεδιασμού αποτέλεσαν οι αρχικές σχεδιαστικές προσεγγίσεις, μέσα από μία πιο σύγχρονη ματιά. 
Οι καμπύλες ως ροές, το σχήμα του κύκλου ως σημείο συνάντησης και συνάθροισης, συμβάλλουν στην ενεργοποίηση, προβολή και ανάδειξη της δυναμικής του τόπου προκειμένου να επαναφέρουν τις χαμένες μνήμες. Η δημιουργία διαδρομών δεν εξυπηρετεί μόνο τη φυσική κίνηση, αλλά και την ενεργοποίηση των αισθήσεων μέσω των διαφορετικών σχεδιαστικών ενοτήτων.

Διαβάστε την ομιλία του Δημάρχου:
Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα, είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς και το Αγρίνιο καθώς, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ένα μέρος του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της πόλης. 

Σήμερα, γυρίζουμε σελίδα, σε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου και χαίρομαι που είστε κοινωνοί αυτής της προσπάθειας. 
Πριν από δυόμιση χρόνια σας κοιτάξαμε στα μάτια και υποσχεθήκαμε ότι θα φτιάξουμε το Πάρκο. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος. Μετά από καθυστερήσεις, παλινωδίες και αντεγκλήσεις, που είναι σε όλους γνωστές, καταφέραμε να φθάσουμε στην σημερινή ημέρα όπου σας παρουσιάζουμε την πρότασή μας για την ανάπλαση του Πάρκου. 
Παραλάβαμε το σύμβολο της πόλης πληγωμένο και θα το παραδώσουμε αναγεννημένο.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, για την υπογραφή της σύμβασης για τη διαχειριστική μελέτη, προβλέπεται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Δεν χωρά καμία αμφισβήτηση και δεν προσφέρεται για στείρα αντιπολίτευση. 

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει νέα ώθηση στο Αγρίνιο.

Ένα έργο που φιλοδοξεί όχι απλά να επιστρέψει στους Αγρινιώτες το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης τους, αλλά να δημιουργήσει ένα νέο κύτταρο πολιτισμού, μια εστία συνάντησης, ένα σημείο αναφοράς. Μαζί με το πάρκο η πόλη θα επανακτήσει την ταυτότητά της. 

Σεβόμαστε απόλυτα την ιστορία του Πάρκου και υποκλινόμαστε στους μεγάλους ευεργέτες της πόλης, την Οικογένεια Παπαστράτου. Χάρις στο δικό τους όραμα, το Αγρίνιο απέκτησε, μεταξύ άλλων, έναν χώρο αναψυχής που πρωταγωνίστησε στα πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα της χώρας. 

Όραμά μας είναι να παραδώσουμε στους Αγρινιώτες ένα πάρκο που θα διατηρεί ακέραιο τον χαρακτήρα του αλλά και θα καλύπτει τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου πάρκου. Στόχος της ανάπλασης, πέρα από την περιβαλλοντική αναβάθμιση, είναι η λειτουργικότητα του χώρου, να μπορούν δηλαδή να το χαρούν οι πολίτες όλων των ηλικιών. Όλοι κατανοούμε ότι το αστικό πράσινο είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Έτσι, ενσωματώνουμε όλα τα σύγχρονα δεδομένα που θα οδηγήσουν το Πάρκο Αγρινίου στη νέα εποχή.

Σήμερα ανοίγουμε το διάλογο με τους πολίτες, με όλους εσάς.

Σας καλώ να κτίσουμε νέες μνήμες, να δημιουργήσουμε νέες εικόνες. 

Ήταν το πάρκο των παιδικών μας χρόνων. Η αλάνα των εφηβικών μας αναμνήσεων.

Μεγαλώσαμε σε αυτό το πάρκο. Παίξαμε, τρέξαμε, κάναμε τις βόλτες μας.

Τώρα ήρθε η ώρα να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ένα σύγχρονο πάρκο.

Το πάρκο της νιότης μας, ας γίνει το πάρκο της νέας γενιάς.

Γιώργος Παπαναστασίου
ΑΡΧΕΙΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ