Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Για απάτη σε βαθμό κακουργήματος 27 πρώην και νυν αιρετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες στις 14 Φεβρουαρίου 2017 εκδόθηκε βούλευμα του συμβουλίου εφετών, που παραπέμπει για απάτη κατά του δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, 27 αιρετά μέλη του Δήμου Αγρινίου των τετραετιών 1999 – 2002 και 2003 – 2006, καθώς... και 17 εργολήπτες δημοσίων έργων που ανέλαβαν την εκτέλεση δημοτικών έργων, τα οποία τους ανέθεσαν οι αντίστοιχες δημοτικές αρχές κατά τις δύο αυτές δημαρχιακές περιόδους.
  • του Λευτέρη Τηλιγάδα |  | red line
Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση ξεκίνησε το Μάιο του 2006, εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια, όταν ο τότε δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Λυμπουρίδης, αντιλαμβανόμενος το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκαν, σε πολλές περιπτώσεις, κατά την εκτίμηση του, οι νόμιμες διαδικασίες για την εκτέλεση ορισμένων δημοτικών έργων, κατάθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και μαζί με αυτή και όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα, των ισχυρισμών του.

Ακολούθησαν ειδικοί έλεγχοι από δύο υπουργεία, το υπουργείο οικονομικών και το υπουργείο εσωτερικών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες του εν λόγω δημοτικού συμβούλου. Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν οδήγησαν την παραπάνω ημερομηνία στην έκδοση του εν λόγω βουλεύματος, με το οποίο παραπέμπονται στο ακροατήριο πάνω από 40 άτομα .

Αφού επισημάνουμε, ότι το όριο της παραγραφής των αδικημάτων που αφορούν κακουργηματικές πράξεις είναι τα δεκαπέντε έτη, να σημειώσουμε πως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πάροδος λίγων μόνο ημερών, Θα οδηγούσε στην παραγραφή των πρώτων αναθέσεων, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2002. Μετά την συγκεκριμένη παραπομπή, η περίοδος της παραγραφής των αδικημάτων παρατείνεται για μία πενταετία ακόμα.

Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη της υπόθεσης, κατά την ακροαματική διαδικασία, καθώς και η κατάληξή της αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο από την τοπική κοινωνία.

1 σχόλιο :

  1. ΘΈΛΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ - ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΠΟΚΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ