Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Παύλος Μοσχολιός: «Το ΔΗΠΕΘΕ έπεσε στη δεύτερη κατηγορία και κάποιοι μιλούν για αναβάθμιση…»

Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού για το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού- Αθλητισμού το 2017 γίνεται ένα πρώτο βήμα για την αναμόρφωση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως η επαγγελματική θεατρική δραστηριότητα, η οικονομική στήριξη των Δήμων, η ύπαρξη καλλιτεχνικής διεύθυνσης και οι συνέργειες π.χ. με το Φεστιβάλ Αθηνών.
Με τα κριτήρια αυτά κατανέμει τις επιχορηγήσεις των ΔΗΠΕΘΕ και κατατάσσει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στην δεύτερη κατηγορία, επιχορηγώντας το με 46.500 ευρώ.
Εάν πράγματι εφαρμόσθηκαν αντικειμενικά κριτήρια και το Υπουργείο κατέταξε το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στην δεύτερη κατηγορία, λόγω του θεατρικού του έργου, τότε αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, γιατί το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου κατατασσόταν πάντα στα πρώτα ΔΗΠΕΘΕ της Χώρας.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή, ιδιαίτερα σε μια περίοδο καταργήσεων ή συγχωνεύσεων ΔΗΠΕΘΕ και δυστυχώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την Δημοτική Αρχή, η οποία αρκείται στις δηλώσεις του Δημάρχου ότι ‘’επιτέλους έβαλε το Αγρίνιο στον πολιτιστικό χάρτη της Χώρας’’(;) ή ότι ‘’η έμπρακτη στήριξη στην αναβαθμισμένη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα’’. 
Τώρα πως συνδυάζεται η αναβαθμισμένη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ με την υποβάθμισή του στην δεύτερη κατηγορία από το Υπουργείο Πολιτισμού, μόνο ο Δήμαρχος μπορεί να το εξηγήσει...».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ