Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Χάνεται ένας μισθός - Δείτε τις επιβαρύνσεις με το νέο αφορολόγητο

Μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις, που μπορεί να προκαλέσουν απώλειας έως και ενός μισθού ετησίως, θα φέρει η μείωση του αφορολόγητου.
Ανάλογα, μάλιστα, με το σενάριο η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη, ακόμη και για όσους έχουν... χαμηλά εισοδήματα.
Η μείωση του αφορολόγητου δηλαδή να συνδυαστεί με μειώσεις και στους συντελεστές φορολόγησης έτσι ώστε οι απώλειες να είναι κατά το δυνατό μικρότερες για όλους και ειδικά για τους ανθρώπους με εισόδημα κάτω από τα 600 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με τα Νέα, για παράδειγμα για έναν μισθωτό με εισόδημα 571 ευρώ το μήνα με το αφορολόγητο στις 8.000 ευρώ ο φόρος είναι μηδενικός.
Εάν όμως το αφορολόγητο πέσει στις 5.900 ευρώ όπως φαίνεται να απαιτούν οι δανειστές τότε ο φόρος εκτινάσσεται στα 462 ευρώ, ο μισθωτός αυτός χάνει δηλαδή σχεδόν έναν μισθό.
Αυτό καθώς ο συντελεστής φορολόγησης σήμερα είναι στο 22% για το εισόδημα που έχει.
Έτσι επιχειρείται απ' την ελληνική πλευρά να πέσουν οι συντελεστές έτσι ώστε η επιβάρυνση να είναι μικρότερη.
Έτσι με έναν συντελεστή στο 12% η απώλεια για τον εργαζόμενο με το εισόδημα των 571 ευρώ το μήνα να είναι μικρότερη. 
Εάν δηλαδή ο ίδιος εργαζόμενος φορολογηθεί με 12% τότε η απώλεια λόγω της μείωσης του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ θα είναι 252 ευρώ, ο φόρος θα είναι κατά 200 ευρώ μικρότερος.
Οι επιβαρύνσεις με μείωση του αφορολόγητου χωρίς τη μείωση των συντελεστών φορολόγησης:
Ο φόρος για όσους έχουν εισοδήματα από 6.001 ευρώ μέχρι 12.000 ευρώ η αλλαγή στο αφορολόγητο θα σημάνει αύξηση του φόρου από 20 ως και 680 ευρώ.
Μάλιστα για έναν μισθωτό χωρίς παιδιά που έχει εισόδημα 9.000 ευρώ το χρόνο ο φόρος θα εκτιναχθεί από τα 80 ευρώ που είναι σήμερα στα 680 ευρώ.
Για έναν εργαζόμενο με εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο ο φόρος θα αυξηθεί από τα 740 ευρώ σήμερα στα 1.340 ευρώ.
Η αύξηση του φόρου για έναν μισθωτό με εισόδημα 1.500 ευρώ θα είναι 600 ευρώ ( από τα 1400 σήμερα στα 2.000 ευρώ) με τη μείωση του αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ.
πηγή: http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ