Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση – κάλεσμα του ΕΚΑ για την Ημέρα της Γυναίκας

Εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, μετανάστριες, νέες
Ενώνουμε για μια ακόμα φορά τη φωνή μας γυναίκες και άντρες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Εμπνεόμαστε από τον αγώνα της ράφτρας και της υφάντρας της.... Νέας Υόρκης , που στις 8 Μάρτη του 1857 σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους.
Διεκδικούσαν λιγότερες ώρες δουλειάς- το ωράριό τους ήταν εξαντλητικό – ίσο μισθό για ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους. Μας δείχνουν το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή μας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
160 χρόνια μετά μας ζητούν να συμβιβαστούμε με «αξιοπρέπεια» στη μισή ζωή με τσακισμένα δικαιώματα. Να ξεχάσουμε τις κατακτήσεις που με αίμα , αγώνες και θυσίες κερδίσαμε.
Να διαγράψουμε από τη μνήμη μας τα επιδόματα ανεργίας, , τα οικογενειακά επιδόματα, να συμβιβαστούμε με την ευέλικτη , ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά με ημερομηνία λήξης.
Μας καλούν να επενδύσουμε τις ελπίδες μας για καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας , στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης μέσα στα δεσμά της Ε.Ε. Μας ζητάνε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το «λογαριασμό» των αντιλαϊκών πολιτικών
Η πολιτική που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν από κοινού κυβέρνηση- κόμματα του ευρωμονόδρομου- κουαρτέτο- κεφάλαιο βρίσκεται στον αντίποδα των λαϊκών συμφερόντων γιατί υπερασπίζονται την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων . Οι δικές μας απώλειες σε δικαιώματα και κατακτήσεις έγιναν κέρδη για το κεφάλαιο. Σήμερα μας ζητάνε νέες θυσίες για την ανάκαμψη των κερδών τους . Τους απαντάμε αγωνιστικά – μαχητικά , τιμώντας τους αγώνες των γυναικών το 1857 στη Νέα Υόρκη. Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία . Οι μόνες θυσίες που έχουν αξία είναι στο δρόμο για μια άλλη κοινωνία.

Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει , που μας τη στερούν.
Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ ΜΕ  :
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
  • Μέτρα αναγνώρισης  του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν παιδεία  με την κατάργηση  κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους  με πλήρη  εργασιακά – ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Δεν τους χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε τις απώλειες  της περιόδου της κρίσης . Οργανώνουμε τον αγώνα μας , συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία . Αγωνιζόμαστε  ενάντια στη βαρβαρότητα  του σάπιου  εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού  συστήματος,  για να ανοίξει ο δρόμος  ο πλούτος  που παράγει η εργατική τάξη  και οι σύμμαχοί της  να αξιοποιείται  για τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.
Όλοι στην εκδήλωση  που συνδιοργανώνει  το Ε.Κ.Α.  με την ΟΓΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ  8 Μάρτη 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. στην Γλυπτοθήκη ΚΑΠΡΑΛΟΥ  ( τέρμα Παπαστράτου).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ