Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΣΕΝΑ: "Να πάψουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου να απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα...."

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                                           Αγρίνιο, 24/3/2017 
Υπόμνημα – Απόφαση Γενικής Συνέλευσης
Μετά την μαζική συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αμφιθεάτρου του νοσοκομείου Αγρινίου παρουσία και μελών της ομοσπονδίας μας Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. αποφασίστηκε με ομόφωνο τρόπο η... παράσταση διαμαρτυρίας καθώς και επίδοση ενός γραπτού υπομνήματος στον διοικητή κ Μιχάλη με τα αιτήματα μας. Η έντονη συζήτηση που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα την παραδοχή από τη μεριά του ότι έχουν γίνει λάθη στις αποφάσεις του καθώς και την δέσμευση του ότι στις επόμενες μέρες θα καλέσει το Δ.Σ. του σωματείου προκειμένου να δώσει πλέον συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα μας.

Ακολουθεί το κείμενο που επιδόθηκε στον διοικητή.

Η δίκαιη και σοβαρή συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο δύσκολο έργο που καλείται το Νοσοκομείο να επιτελεί κάθε ημέρα, όχι μόνο είναι αναγκαία, αλλά αποτελεί πάγια και διαρκή θέση μας, κάτι που έχουμε διατυπώσει και στην σημερινή Διοίκηση με όλους τους δυνατούς τρόπους από την πρώτη στιγμή.
Προφανώς, ένα από τα εργαλεία επίτευξης του παραπάνω στόχου είναι και οι μετακινήσεις εκείνου του προσωπικού του Ιδρύματος, όπου μπορεί να συμβεί αυτό.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κανένας δεν διορίζεται σε συγκεκριμένη θέση για να μπορεί να επικαλείται την άρνησή του σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή μετακίνηση.
Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις σε ένα Νοσοκομείο, όπως αυτή της Ιατρικής, της Νοσηλευτικής, της Διοικητικής και Τεχνικής, οι οποίες έχουν καθήκον και υποχρέωση να συντονίζουν το αντίστοιχο προσωπικό τους.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι μετακινήσεις που αφορούσαν την Νοσηλευτική Υπηρεσία, έγιναν στις περισσότερες των περιπτώσεων, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου γραφείου.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση, έλλειψη εργασιακής ηρεμίας από τις συνεχόμενες μετακινήσεις οι οποίες άλλαζαν με μεγάλη ταχύτητα αναδεικνύοντας τη σοβαρή έλλειψη κριτηρίων και υπηρεσιακού σχεδιασμού.
Ως εκ τούτου, σας καλούμε να αντιμετωπίσετε το θέμα εκ νέου με το αρμόδιο υπηρεσιακό όργανο, αυτό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, προκειμένου να εξεταστούν μια-μια οι περιπτώσεις μετακινήσεων που έγιναν για να επανέλθει η εργασιακή ηρεμία και η βέλτιστη λειτουργία του νοσοκομείου. Στο ίδιο υπηρεσιακό κομμάτι ζητάμε να πάψουν οι εργαζόμενοι να απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα που βαφτίζονται ως παράλληλα και να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους.
Στην Διοικητική Υπηρεσία ευτυχώς, δεν είχαμε τέτοιες μαζικές μετακινήσεις και αναταράξεις με εξαίρεση βέβαια, την καρατόμηση της Προϊσταμένης του Οικονομικού, που έγινε χωρίς την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Διευθυντή και την αντικατάστασή της από τον υποδιευθυντή με παράλληλα καθήκοντα κάτι που κατά την γνώμη μας είναι παράνομο.
Δυστυχώς και επί των ημερών σας συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η κατάφορη παρανομία να μην εφαρμόζεται ο οργανισμός του νοσοκομείου μας και έτσι να έχουμε το νοσηρό φαινόμενο πτυχιούχοι συνάδελφοι μας να βρίσκονται εκτός θέσεων ευθύνης κάτι που δημιουργεί οικονομική ζημιά, αλλά και στέρηση δυνατοτήτων εξέλιξής τους.
Το ζήτημα που θα προκύψει τις επόμενες μέρες με την αποστολή εντύπων αξιολόγησης από τη μεριά του υπουργείου έρχεται να φέρει για ακόμη μια φορά την δυνατότητα στους κρατούντες να χειραγωγήσουν και να επιβάλουν τους αρεστούς τους με την περιβόητη συνέντευξη. Είμαστε αποφασισμένοι να το εμποδίσουμε υπακούοντας στην απόφαση των ομοσπονδιών μας σε αποχή και σας ζητάμε να σεβαστείτε τις αποφάσεις μας μη φέρνοντας εμπόδια στους εργαζόμενους. 
Τέλος, ο φόρτος εργασίας που παρατηρείται σε κάποια τμήματα του Νοσοκομείου μας, όπως για παράδειγμα στα Τ.Ε.Π. λόγω και της έλλειψης ειδικευομένων ιατρών, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον απαιτούμενο αλληλοσεβασμό και κατανόηση και όχι με απαράδεκτες και προσβλητικές συμπεριφορές που ευτυχώς είναι μεμονωμένες και πολύ περισσότερο με ‘εντέλλεσθε’ από την μεριά σας για διαδικασίες που είναι παράτυπες ή αλλότριες και έχουν σκοπό να πυροδοτήσουν το νοσηρό κλίμα που πηγάζει από συγκεκριμένους ανθρώπους.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων.

Για το Δ.Σ
του Σ.Ε.Ν.Α.


-Ο-                              -Η-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Ευάγγ. Παπασπύρος              Κων/να Αργυρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ