Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΑΕΚ: Η Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΣΤΟ «ΓΥΨΟ»!

Α.Ε.Κ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
«ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
              ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4η
(εποχής 3ου μνημονίου)
Η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας στο «γύψο»!
    Θα αναλάβουν επιτέλους ο Πρόεδρος και οι παρατάξεις (που τον στηρίζουν) τις ευθύνες του για όσα συμβαίνουν στην Β’ ΕΛΜΕ και στο Διοικητικό Συμβούλιο;
Οι ευθύνες της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ (της λευκής ψήφου) και ιδιαίτερα του Προέδρου (ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ) για τα πρωτοφανή φαινόμενα απαξίωσης των δημοκρατικών διαδικασιών, στο σωματείο και...
του υποβιβασμού του ρόλου του Διοικητικού Συμβουλίου, και των μελών του είναι τεράστιες.
Από την πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Προεδρείου φάνηκαν τα εκφυλιστικά φαινόμενα, (μαζικές παραιτήσεις εκλεγμένων),  κανένας από τις πρώτες παρατάξεις δεν ήθελε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου, ενώ δεν απέτρεψαν την εκλογή στη θέση του Προέδρου ατόμου που ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να λειτουργήσει στοιχειωδώς συνδικαλιστικά η ΕΛΜΕ.
Χωρίς αποφάσεις του Δ.Σ. υλοποιούν τις παραταξιακές τους θέσεις και όταν τους εγκαλούμε για αυτά τα ατοπήματά τους οι δύο παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού τους δίνουν συγχώρηση αν και οι ίδιοι νοιώθουν θιγόμενοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακοίνωση για μοριοδότηση σχολείων, η εκδήλωση σε κέντρο διασκέδασης κ.α. Το φιάσκο της μη «συγκέντρωσης» το μεσημέρι για συμπαράσταση στους αναπληρωτές, φανερώνουν την συνδικαλιστική τους ανεπάρκεια που προδίδει τις προσδοκίες ενός σκληρά δοκιμαζόμενου τμήματος του κλάδου, όπως είναι οι αδιόριστοι -αναπληρωτές – ελαστικά απασχολούμενοι.
Οι κύριοι αυτοί αρνούνται να συζητήσουμε το πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕ στο Δ.Σ. αν και καταστατικά είναι υποχρεωμένοι, αλλά προτιμούν αποσπασματικές και δευτερεύουσες ενέργειες, που ακυρώνουν τον ταξικό χαρακτήρα, που πρέπει να έχει το εργασιακό μας σωματείο, απαξιώνοντας ταυτόχρονα και τον ρόλο του εκλεγμένου μέλους στο Δ.Σ. Νέα ήθη (;)    
Αυτά τα διαλυτικά γεγονότα που βάζουν την δράση της ΕΛΜΕ στο «γύψο» μας οδήγησαν να καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά του Προέδρου καθώς και για την συκοφαντική και απαξιωτική ανακοίνωσή που  υπέγραψε ο Πρόεδρος μαζί με τον οργ. Γραμματέα (ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ) κατά των μελών του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ και κατ’ επέκταση για όλο τον κλάδο, αναπαράγοντας με «υπονοούμενα» την προπαγάνδα των Φορτσάκη, Κεραμέως κ.λ.π. κατά των εκπαιδευτικών.
Μετά από διάφορα προσχώματα και καταστατικές ερμηνείες έγινε η περιβόητη  ψηφοφορία όπου η πρόταση μομφής πήρε 2 ψήφους (ΑΕΚ-ΠΑΜΕ), ένα (1) παρόν (ΣΥΜΜΑΧΙΑ) και 5 κατά (ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΑΚΕ) δηλαδή στήριξη αυτής της φαύλης κατάστασης στην ΕΛΜΕ, που δεν τιμά κανέναν για τους αγώνες που έγιναν και υποδαυλίζουν αυτούς που έχουν ανάγκη να οργανωθούν για να αποδράσουμε από τον ζυγό των κατακτητών.    
Συγκεκριμένα:
Ο Πρόεδρος πρέπει να καταλάβει ότι δεν διοικεί την συντεχνία του, αλλά Προεδρεύει με τις δύο ψήφους της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, δηλαδή χωρίς την σχετική πλειοψηφία των εννέα (9) μελών. Κάποιος πρέπει να του πει, όπως και στους μαθητευόμενους μάγους, που βάλθηκαν να «σώσουν» τον κλάδο, ότι το Δ.Σ της ΕΛΜΕ είναι ένα όργανο Δημοκρατικού Προγραμματισμού και δράσης, που αποτελείται από παρατάξεις και Συμβούλους και ο καθένας απ' αυτούς έχει δώσει την μικρή ή την μεγάλη του προσφορά στον κλάδο και απαιτεί σεβασμό και αναγνώριση και όχι έπαρση και αλαζονεία.
Ας προβληματιστούν επιτέλους απ' το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος (ούτε στη παντοδυναμία της ΠΑΣΚ δεν είχαμε τέτοια διαλυτικά φαινόμενα στην ΕΛΜΕ) και να ψάξουν τις αιτίες. Να μην αποφασίζει μια παρέα για το μέλλον των καθηγητών/τριων και μάλιστα με την ανοχή για διαφορετικούς λόγους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και της ΔΑΚΕ!
Όσο γρηγορότερα τα κατανοήσουν όλα αυτά τόσο το καλύτερο για τον κλάδο που βάλλεται πανταχόθεν με κάθε τρόπο στην εποχή των μνημονίων. Όλοι αυτοί αβαντάρουν τις πολιτικές του υπουργείου των περικοπών μισθών, συντάξεων και διορισμών, που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΔΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ) παλιάς και νέας κοπής υπηρετεί πιστά τη γερμανική μαθητεία-κατάρτιση που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα  ΕΠΑΛ και θα φέρει την κινητικότητα με άγνωστη κατεύθυνση στου εκπαιδευτικούς, δέχονται απροκάλυπτα τη θεματική εβδομάδα στα Γ/σια, τις δημιουργικές εργασίες στα ΓΕΛ που καταλήγουν σε αξιολόγηση-πειθάρχηση.  Λένε δηλαδή ναι στην είσοδο στο πρόγραμμα του σχολείου των ΜΚΟ, Δήμων και κάθε λογής «ευεργετών» γι’ αυτό δεν θέλουν να αναβαθμίσουν τη λειτουργία  της ΕΛΜΕ σε αγωνιστική κατεύθυνση (που τους προτείνουμε), ώστε να μπορέσει ο κλάδος να αντισταθεί απέναντι στη διάλυση της δημόσια εκπαίδευσης. Δεν θέλουν να κινηθούν ούτε στα πλαίσια της τελευταίας απόφασης της ΟΛΜΕ: «Η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφασίζει να παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στους συλλόγους διδασκόντων και σε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, που δεν επιθυμούν να εφαρμόσουν τη Θεματική Εβδομάδα.»
Αυτό είναι το νέο ήθος της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και εκείνων των παρατάξεων που τους στηρίζουν; Τι τελικά επιδιώκουν όλοι αυτοί που «στρουθοκαμηλίζουν» και οδηγούν τους συναδέλφους στην «Γκιλοτίνα» των τοκογλύφων δανειστών και των εγχώριων εκπροσώπων τους για να φέρουν εις πέρας τη μόνιμη υπαγωγή των Ελλήνων σε Καθεστώς Εντολής του Δ’ Ράιχ...!
Γιατί φοβούνται τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες σαν τον «διάβολο με το λιβάνι» και αποφασίζουν εν κρυπτό με την παρέα τους το εργασιακό γίγνεσθαι των συναδέλφων;
Μήπως θεωρούν ότι οι συνάδελφοι στα σχολεία δεν βλέπουν την συνδικαλιστική ανυπαρξία; Αποκαλύφτηκε πλέον ότι  το νέο που ευαγγελίζεται η νέα «βάρδια» του κλάδου όχι μόνο μοιάζει με το παλιό αλλά είναι ακραίο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα με αντιδραστικές θέσεις και απόψεις που εμείς θα τις αντιπαλέψουμε με όσες δυνάμεις μας δίνει ο κλάδος. Δεν θα δεχθούμε από κανέναν την ισοπέδωση της μακρόχρονης ιστορία του αγωνιστικού εκπαιδευτικού κινήματος των καθηγητών και την ακύρωση της όποιας προσφοράς όλων των προηγούμενων Προέδρων της Β’ ΕΛΜΕ και των μελών των Δ.Σ. που με αγώνες και αγωνίες μέσα από τις αντιθέσεις τους έχτισαν το κοινό μας σωματείο για να υπηρετεί τα συμφέροντα των καθηγητριών και καθηγητών και όχι των συντεχνιών και της παρέας με ορίζοντα το χτίσιμο προσωπικής καριέρας.        
Προκαλούμε - Προσκαλούμε την Εξελεγκτική Επιτροπή της Β’ ΕΛΜΕ να ενεργοποιήσει το σχετικό άρθρο του καταστατικού για την εποπτεία και τον διοικητικό έλεγχο των μη «αποφάσεων» του Δ.Σ. και να ζητηθεί κοινή συνεδρίαση με το Δ.Σ. και να προσκληθούν και οι διατελέσαντες Πρόεδροι της ΕΛΜΕ για να αντιμετωπισθούν τα εκφυλιστικά φαινόμενα και να σταματήσει ο κατήφορος του σωματείου σε αυτή την δύσκολη εποχή, που βιώνουμε ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι από τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων.
Εκτιμούμε ότι εάν δεν υπάρξει δραστηριοποίηση και των συναδέλφων απέναντι σε όλα αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα με τον υπάρχοντα συσχετισμό στο Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ, οι συνάδελφοι δεν πρέπει να προσδοκούν και πολλά πράγματα το αποτέλεσμα θα είναι μοιραίο για τον κλάδο και ίσως τότε να είναι πολύ αργά  για όλους μας.  
Τέλος μη έχοντας άλλον τρόπο περιφρούρησης της λειτουργίας της Β’ ΕΛΜΕ ανακοινώνουμε ότι:
α) Καλούμε τους εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας σε τοπικό επίπεδο,
β) από την Δευτέρα 6-2-2017, κάθε μέρα από 7.00 έως 9,30μμ θα ανοίγουμε τα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ με ευθύνη του εκλεγμένου μέλους της ΑΕΚ στο Δ.Σ. για να μπορούν οι συνάδελφοι να ενημερώνονται άμεσα για κάθε θέμα, ώστε το σωματείο να αρχίσει να αποκτά ζωή ξανά κόντρα στη λήθη που θέλει να επιβάλει η πλειοψηφία του συμβουλίου.

Υ.Γ. Στη συνέχεια θα ανακοινώσουμε ένα πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων στο χώρο της εκπαίδευσης και στην κοινωνία, που η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ είτε δεν θέλει ή δεν μπορεί….

«Οι καιροί Ου μενετοί…»
Αγρίνιο 2-2-2017

Από την ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ