Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Απότομη αλλαγή του καιρού: Ψυχρή εισβολή σε λιγότερο από 24 ώρες

Όμορφη και ανοιξιάτικη η σημερινή ημέρα, αλλά την επισκιάζουν ήδη οι πρώτες νεφώσεις που αναπτύσσονται πάνω από τα ορεινά της βόρειας χώρας και σύντομα θα προκαλέσουν – αν δεν προκαλούν ήδη – βροχές και στη συνέχεια...καταιγίδες.
Το ξεκίνημα της ημέρας αύριο, Κυριακή, θα γίνει με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αλλά από το βράδυ, αναμένεται γρήγορη επιδείνωση του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας (αισθητή τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές), τις βροχές αλλά και τους ενισχυμένους βοριάδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής (κυρίως) χώρας. Σε αυτήν την πιθανότητα είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο, που γράφτηκε στις 21/3, τώρα όμως είναι δυνατόν να διατυπωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναλυτικότερα, η εξέλιξη του καιρού στη χώρα:

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Αλλαγή του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό την ενίσχυση των βοριάδων και την πτώση της θερμοκρασίας, πολύ έντονη στα βόρεια και ανατολικά τμήματα καθώς και στο Αιγαίο. Κλειστός καιρός με κατά τόπους βροχές αναμένεται αρχικά σε Μακεδονία (κυρίως ανατολικότερα) και στη Θράκη, αλλά στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά (κυρίως βορειοανατολική) αλλά και σε πολλά κεντρικά και βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου. Διάσπαρτες νεφώσεις και αναπτύξεις νεφών και στο Ιόνιο καθώς και στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν επίσης βροχές και τοπικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι θα υπάρξουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως όσον αφορά τις περιοχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας, χωρίς να σημειώσει ανάλογη πτώση στις υπόλοιπες περιοχές.

Έτσι λοιπόν, δεν θα ξεπεράσει τους 10-13 βαθμούς σε βορειοανατολική Στερεά, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη αλλά και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Έως τους 14-15 η μέγιστη στη νοτιοανατολική Στερεά αλλά και στις Κυκλάδες. Στους 16-18 στ’ανατολικά της Πελοπόννήσου καθώς και σε Δωδεκάνησα και νοτιοανατολικές Κυκλάδες. Οι θερμότερες περιοχές της χώρας θα είναι τα Επτάνησα, τα δυτικά πεδινά καθώς και η Κρήτη, με τη θερμοκρασία έως και τους 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στρέφονται σε ΒΒΑ στο βόρειο Αιγαίο (στις Σποράδες και στ’ανοιχτά της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, αρχικά ΒΒΔ) πολύ γρήγορα ενισχυόμενοι μέσα στα μεσάνυκτα στα 7 και κατά τόπους 8 μποφώρ. Γρήγορα μέσα στο πρωί το ρεύμα θα γίνει αντιληπτό και στα νοτιότερα του πελάγους, φτάνοντας μετά το μεσημέρι σε Κυκλάδες και νοτιοδυτικό Αιγαίο, επίσης τα 8 μποφώρ. Ασθενέστεροι οι άνεμοι στο Ιόνιο.

Κακοκαιρία την Τρίτη, την Τετάρτη κι ενδεχομένως και την Πέμπτη, με ενισχυμένους βοριάδες, χαμηλές (για την εποχή) θερμοκρασίες και κατά τόπους βροχές κυρίως στα κεντρικότερα και νοτιότερα της επικράτειας με έμφαση σε περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους.

Πηγή: meteo-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ