Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

Προς τον Πρόεδρο
της Εκτελεστικής Επιτροπής
Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης
Στερεών Αποβλήτων
2ης Διαχειριστικής Ενότητας
Νομού Αιτωλοακαρνανίας
Δημοτικό Κατάστημα
πρώην Δήμου Στράτου

κ. Πρόεδρε
Όπως θα γνωρίζεται εκ της ιδιότητας σας του Δημοτικού Συμβούλου καταθέσαμε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αίτημα για συζήτηση που να αφορά τον σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο μας καθώς και την λειτουργία του ΧΥΤΑ Στράτου.
Για την καλύτερη και εγκυρότερη προετοιμασία μας γι αυτή την συζήτηση θα επιθυμούσαμε να πληροφορήσετε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαραίτητα για τα παρακάτω:


Πότε ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ και πότε αυτή ολοκληρώθηκε;
Πόσα χρήματα εισέπραξε η κοινοπραξία για την δοκιμαστική λειτουργία
Ποια ήταν η δαπάνη της λειτουργίας του ΧΥΤΑ από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2010;

Διπλό τιμολόγιο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπογράφηκαν με τον ίδιο αριθμ. Πρωτ. 69/16-03-2012 και την ίδια μέρα δύο ιδιωτικά Συμφωνητικά Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών, για το ίδιο έργο παροχής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, με διαφορετικό τίμημα το καθένα.

Αληθεύει η ύπαρξη δύο συμφωνητικών;
Ποιό το τίμημα καθενός, και ποιό ισχύει σήμερα:
Πόσους τόνους σκουπιδιών έχει υποδεχθεί ανά έτος από το 2010 μέχρι σήμερα ο ΧΥΤΑ Στράτου και ποιό το σύνολο της δαπάνης;

Διακοπή της οριστικής παραλαβής του έργου

Στις 16 Οκτωβρίου του 2014 η διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας με το με αρ. πρωτ: 279891/5188 της 16/10/2014 αποφασίζει «την διακοπή της οριστικής παραλαβής και την αναστολή της έγκρισης του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής, τού έργου: ΧΥΤΑ 2ης ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, NΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΘΕΡΜΟΥ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΘΕΡΜΟΥ, καθόσον», όπως αναφέρει, «στο εν λόγω πρωτόκολλο (από 15/10/2014) υπάρχουν παρατηρήσεις της Επιτροπής, που αφορούν ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ και τις οποίες ο ανάδοχος οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα, στο πλαίσιο των συμβατικών του υποχρεώσεων, για τεκμηρίωση της ασφάλειας καθώς και της δυνατότητας ορθής λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α., σύμφωνα με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και τις προδιαγραφές του έργου, που είναι προϋπόθεση για την οριστική παραλαβή του έργου, στο πλαίσιο του ποιοτικού ελέγχου».

Ποιες είναι οι ελλείψεις αυτές του έργου, που κρίνονται ουσιώδεις;
Σε ποιο βαθμό αυτές επηρέασαν την μέχρι σήμερα λειτουργία του και πόσο επιβαρυντικές ήταν για το περιβάλλον;
Ποιο το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης τους και κατά πόσο είναι διασφαλισμένη η απρόσκοπτη λειτουργία του ΧΥΤΑ έως την πλήρη αποκατάσταση τους;

Για την Λαϊκή Συνέλευση
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Στέλιος Μερμίγκης


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ