Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Αγρίνιο: Εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας με ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά

Πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα του επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας η πολιτική εκδήλωση της ΛΑ.Ε. με ομιλητή τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Γιώργο Ρωμανιά.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας αναφέρει:
Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ,στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωση η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, στις 23 Οκτώβρη 2015, με θέμα: Το Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό στην εποχή του 3ου μνημονίου, με εισηγητή τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Γιώργο Ρωμανιά.

Τον κο Ρωμανιά προλόγισε ο συντονιστής Αιτωλ/νίας της Λαϊκής Ενότητας Γιώργος Παληγεώργος, ο οποίος συντόνισε και τη συζήτηση που ακολούθησε στο τέλος της ομιλίας του εισηγητή.

Ο κος Ρωμανιάς αναφέρθηκε στην νέα σκληρότατη πολιτική πραγματικότητα, που διαμορφώθηκε μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου αλλά και μετά τις πρόσφατες εκλογές και ειδικότερα στην νέα εφιαλτική ασφαλιστική πραγματικότητα για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους συνταξιούχους.

Ενδεικτικά ο κος Ρωμανιάς επεσήμανε πως:
Είναι απαράδεκτος ο εκ νέου υπολογισμός των παλαιών συντάξεων
Υπήρξε καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων διαχρονικά(Χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, PSI).
Μέσα σε ελάχιστα χρόνια οι ανώτατες συντάξεις όλων των ταμείων δεν θα ξεπερνούν τα 400(τετρακόσια) ευρώ!
Ο κος Ρωμανιάς αναφέρθηκε στην ακατάπαυστη επικοινωνία του με χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους στη χώρα, οι οποίοι του ομολογούν την πλάνη τους να ψηφίσουν τη σημερινή κυβέρνηση και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα και την αναγνώριση πως έπραξαν λάθος. Εξήρε τη στάση των υπουργών και των βουλευτών που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο και στη συνέχεια δημιούργησαν την κοινοβουλευτική ομάδα της Λαϊκής Ενότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την απόφασή του να συνταχθεί και ο ίδιος με τη Λαϊκή Ενότητα, καταχειροκτροτούμενος από το σύνολο των παρευρισκόμενων.

Εκτιμώντας τη σημερινή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας, ο κος Ρωμανιάς προέβλεψε ότι το πρόγραμμα που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση Τσίπρα, υπηρετώντας τις νέες μνημονιακές εντολές, είναι μη υλοποιήσιμο και πολύ σύντομα θα ξεσπάσουν τεράστιες κοινωνικές αντιδράσεις.
Στην εκδήλωση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων πολιτών για 3,5 ώρες, αλλά και έντονη την αγωνία την αγωνία τους για τις διαγραφόμενες ζοφερές προοπτικές, ο κος Ρωμανιάς έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων.

Το γραφείο τύπου

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ