Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ελάφρυνση του χρέουςμε ΜΕ κανιβαλικά μέτρα

Τελικά όλοι κάνουν πλάκα με την κυβέρνηση Τσίπρα, αποδεικνύοντας ότι τίποτα αξιόλογο δεν έχει κερδίσει στο ζήτημα του χρέους και προδιαγράφοντας το τι μας περιμένει (πέρα από αυτά που ψήφισαν ήδη). Από το Περού η Λαγκάρντ ζήτησε για ελάφρυνση του χρέους πλήρη διάλυση του...συνταξιοδοτικού συστήματος (εννοώντας και άλλα όχι μόνο ότι θα ψηφιστεί), αλλά και ζήτημα ελέγχου των τραπεζών από πολυεθνικούς ομίλους (τραπεζική διακυβέρνηση). Μόνιμος έλεγχος όλης της οικονομίας. 
Ο Ντάισεμπλουμ που εκφράζει άλλη συντεχνία, όπως πάντα κυνικός και αλήτης, το έριξε στο κανονικό δούλεμα, βεβαίως ελάφρυνση, εφόσον όμως εξυπηρετείται το χρέος με ετήσιο όριο 15 % του ΑΕΠ (!!!!!!) περίπου 25 με 30 δις το χρόνο, όταν η ελληνική οικονομία με κανιβαλικά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων δίνει ένα πλεόνασμα 900 εκατομμυρίων το χρόνο και φέτος θα έχει πρωτογενές έλλειμμα . Φυσικά δεν υπάρχει χώρα σε καμιά ιστορική περίοδο που να μπορεί να δίνει 15% του ΑΕΠ σε εξυπηρέτηση χρέους. 
Τι σημαίνουν αυτά; Πέρα από την προφανή ενδοϊμπεριαλιστική αντίθεση ότι το χρέος διαγράφεται με ένα μόνο τρόπο, με μονομερή ενέργεια από την πλευρά του δανειζόμενου και συνεπακόλουθα ρήξη, όλα τα άλλα- ελάφρυνση, μετατόπιση πληρωμών, ανταλλαγή ομολόγων κτλ είναι εξαιρετικά επικίνδυνες μπαρούφες των σοσιαλφιλελεύθερων που θα επαναλάβουν το κούρεμα Βενιζέλου-Παπαδήμου με πολύ χειρότερους όρους, καθώς πλέον δεν υπάρχουν και αποθεματικά ταμείων, πανεπιστημίων κτλ. Άρα το φλερτ με τις ΗΠΑ και το μέτωπο με τους κακούς της Γερμανίας που μας σερβίρει η αριστερά του μνημονίου και η αγωνία να πάρουν κάτι στο ζήτημα του χρέους με απόλυτη όμως πρωτοβουλία και συμφωνία των δανειστών μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο καταστροφικό σενάριο για όλους μας τους εργαζόμενους. Κάτι ξέρει η προεδράρα ο Μεϊμαράκης που λέει βιώσιμο είναι (πλάκα κάνω). Εγώ πάντως όταν τους ακούω να μιλάνε για ελάφρυνση τρέμω, με την έννοια ότι όλοι ξέρουμε ποιο θα είναι το τίμημα. 

Η φοβερή ιδέα του Ντάισεμπλουμ
 
 
image
 
 
 
 
 
tovima.gr - Ντάισελμπλουμ: Ελάφρυνση του ελληνικού χ...
O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι οι «19» συμφωνούν πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να επιτευχθεί με την επιβο...
Προεπισκόπηση από Yahoo
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ