Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η εμπιστευτική «Έκθεση καταγγελίας του έργου “ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου”

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης για την Προστασία και Αναζωογόνηση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου παραβρεθήκαμε μετά από συλλογική απόφαση, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου – προκειμένου να ενημερώσουμε το σώμα, για όσα έπεσαν στην αντίληψη μας αμέσως μετά την έναρξη κάποιων...
«στοιχειωδών εργασιών» κατά την άποψη της δημοτικής αρχής, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια.

Ζήσαμε για άλλη μια φορά όσα βιώναμε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς ο Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Ρόκος επέμενε να υπερασπίζεται το γράμμα του κανονισμού και όχι το πνεύμα του. Θεωρούμε ως δημότες αυτού του Δήμου και ως μέλη της προαναφερόμενης συλλογικότητας ότι ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει για να υπηρετεί τον διάλογο και όχι για να τον καταργεί. Η εμμονική και κατά γράμμα τήρηση του κανονισμού κατά το δοκούν, περισσότερο αποθαρρύνει τους συμπολίτες μας από τη συμμετοχή τους στα κοινά, παρά βοηθά στην ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για τα κοινά. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην ξαναζήσουμε φαινόμενα αυταρχισμού του παρελθόντος.

Διεκδικώντας την τοποθέτηση, καταθέσαμε την εμπιστευτική «Έκθεση καταγγελίας του έργου “ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου”», την οποία εξέδωσαν η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της διαφθοράς (ΓΕ.Γ.Κ.Α.Δ.) και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.). Το πέμπτο κεφάλαιο αυτής της έκθεσης οποίας δημοσιοποιούμε σήμερα, έτσι ώστε κάθε αρμόδιος να ανταποκριθεί στις ευθύνες του. Ταυτόχρονα μπορείτε να δείτε όλη την έκθεση στην ιστοσελίδα της Ανοιχτής Συνέλευσης του πάρκου, στη διεύθυνσηparkoagriniou.wordpress.com . Επίσης ρωτήσαμε να μάθουμε που έχουν μεταφερθεί οι πέτρες οι οποίες βρίσκονταν στοιβαγμένες σε σωρούς στο κέντρο του Πάρκου γύρω από το ναΐσκο Αγίου Σωτήρα (όπως απεικονίζονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν) και αποτελούν δημόσια περιουσία.

1
2

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουν φτάσει σε μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης, οι προαναφερόμενες πέτρες είχαν μεταφερθεί τις παραμονές του εορτασμού του συγκεκριμένου ναΐσκου σε παρακείμενο χωράφι του χειμάρρου Ερμίτσα, όπως άλλωστε φαίνεται στη συνέχεια.

3
4
5
6

Επισημάναμε ότι τα κλαδέματα που επιχειρούνται αυτή την εποχή μόνο να βλάψουν μπορούν όχι μόνο τα δένδρα που κλαδεύονται, αλλά γενικότερα το φυτικό κεφάλαιο του Πάρκου, ιδιαίτερα δε, όταν αυτή η ήπια επέμβαση δεν εντάσσεται μέσα σε έναν γενικότερο σχεδιασμό για την μερική έστω ανάταξη της υφιστάμενης κατάστασης, μιας κι ακόμα λείπει το μητρώο καταγραφής εργασιών στα δένδρα και στους θάμνους του πάρκου. Μητρώο που έχουμε προτείνει έγκαιρα στην επιστημονική τεκμηρίωση που έχουμε καταθέσει ως συνέλευση, από τις πρώτες ημέρες της παρκοφόνας «ανάπλασης».

Τέλος, επισημάναμε για άλλη μια φορά ότι η οποιαδήποτε επέμβαση από δω και μπρος απαιτεί σαφή επιστημονική και πλήρη αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης των δένδρων, αλλά και το γεγονός πως σύμφωνα με πληροφορίες μας η νέα δημοτική αρχή έχει ήδη προσεγγίσει μελετητικά γραφεία επιχειρώντας να διαμορφώσει μια εικόνα του κόστους για τη δημιουργία των νέων μελετών που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση αυτού του τόσο σημαντικού για την πόλη κοινωνικού και δημόσιου χώρου, οπότε ζητήσαμε να πληροφορηθούμε τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της.
Οι απαντήσεις που πήραμε σε όλα τα παραπάνω ζητήματα δεν αποσαφήνισαν εντελώς το πεδίο, γι΄ αυτό αποφασίσαμε αφού δημοσιοποιήσουμε τα τελικά συμπεράσματα της προαναφερόμενης έκθεσης (Κεφάλαια 5 και 6) να συγκεντρώσουμε τις απαιτούμενες από τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου υπογραφές έτσι ώστε όλα τα παραπάνω να τεθούν στην ερχόμενη ημερήσια διάταξη του οργάνου.

Ανοιχτή Συνέλευση για την Προστασία και Αναζωογόνηση
του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου

Πατήστε εδώ για να δείτε την «Έκθεση καταγγελίας του έργου “ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου”».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ