Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Εξετάστηκαν 727 συνδημότες μας για Σακχαρώδη Διαβήτη

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων για την «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων-Ηπιόνη» του Υπουργείου Υγείας, υλοποίησε πρόγραμμα με θέμα:
«Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό», από την 23/9/2015 έως 2/10/2015.
Απευθυνθήκαμε σε όλο τον πληθυσμό του Δήμου μας και εξετάστηκαν 727 συνολικά συνδημότες μας στα εξής σημεία:
·        Κοινωνικό Ιατρείο (Παλαμά 20) του Δήμου Αγρινίου
·        Πεζόδρομο Χ. Τρικούπη έναντι Δημαρχείου
·        1ο και 2ο ΚΑΠΗ Αγρινίου
·        Δημοτικό πάρκινγκ (πρώην σφαγεία)
·        Τοπικές κοινότητες Μεγάλης Χώρας, Παραβόλας, Ποταμούλας, Στράτου και Ματαράγκας     
Για την υλοποίηση αυτής της δράσης συνεργαστήκαμε με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας, και τa δύο ΚΑΠΗ του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής δήλωσε: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Σακχαρώδη Διαβήτη είχε ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού και  σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τους συνδημότες μας να ανταποκρίνονται μαζικά. Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ένα από τα αναδυόμενα προβλήματα της δημόσιας υγείας και μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών, αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας. Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο.

Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης τέτοιες δράσεις ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας. Οι συμμετέχοντες έμειναν ικανοποιημένοι και εξέφρασαν την επιθυμία για επανάληψη του προγράμματος, αλλά και για την υλοποίησης παρόμοιων δράσεων, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη της υγείας τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ