Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με την αν. Υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου


Εμφάνιση ΔΤ - 2015.10.31 - Pic01.JPG

Συνάντηση εργασίας με την αν. Υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των κοινών αρμοδιοτήτων και του πεδίου συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Υπουργείο, όπως θέματα Καινοτομίας & έρευνας, θέματα...
Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία των δομών αρμοδιότητας του Υπουργείου (Δημόσια ΙΕΚ, ΣΕΚ κλπ.).
Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη μελέτη και το σχεδιασμό της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών και οικονομικών πόρων.
Επιπλέον, η συζήτηση επικεντρώθηκε και στη στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Υπουργείου στα θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Εμφάνιση ΔΤ - 2015.10.31 - Pic02.JPG
«Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μία καλή φίλη και συμπολίτισσα, με τη νέα της ιδιότητα, της αν. Υπουργού Παιδείας. Για την περιοχή μας η εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, η κατάρτιση, η δια βίου μάθηση, η έρευνα, είναι σημαντικά κεφάλαια και ως Περιφερειακή Αρχή τα έχουμε σε υψηλή προτεραιότητα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Όμως υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που πρέπει να εστιάσει το Υπουργείο όπως η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ιδίως σε ότι αφορά τη σύνδεσή της με την Αγορά Εργασίας, και η στήριξη της έρευνας και καινοτομίας».
Από την πλευρά της, η αν. Υπουργός Παιδείας, κα. Αναγνωστοπούλου, αναφέρθηκε θετικά στο έργο που έχει κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην κατασκευή πολλών και σημαντικών σχολικών κτιρίων στο ΕΣΠΑ 2007-2013, δημιουργώντας έτσι ένα σπουδαίο απόθεμα σχολικών υποδομών για την περιοχή. Επίσης, συνεχάρη το Περιφερειάρχη για την απόφαση της Περιφέρειας να επιβραβεύσει την σημαντική προσπάθεια των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καστριτσίου και του 7ου ΕΠΑ.Λ-1ου Ε.Κ. Πατρών, καλύπτοντας την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων για να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Καταλήγοντας η κα. Υπουργός ανέφερε ότι «η σημερινή συνάντηση είναι το πρώτο βήμα για μια ευρύτερη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Υπουργείο για ζητήματα κοινής αρμοδιότητας και ενδιαφέροντος».

Στη συνάντηση, εκτός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και της αν. Υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, συμμετείχαν: ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Αγγελόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε., Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Δημήτρης Καραβίδας, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστις Σταθοπούλου, και ο συνεργάτης της Υπουργού, Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ