Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Μάριος Σαλμάς: Πλασματική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των Ταμείων


Με λογιστικά τεχνάσματα επιχειρεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ να υπερηφανευτεί για τον αποτελεσματικό του αγώνα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα ασφαλιστικά ταμεία, την οποία, όπως φαίνεται, σε μεγάλο ποσοστό έχει μετακυλίσει στα νοσοκομεία. Κατά τη χθεσινή ενημέρωση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς επεφύλαξε άμεση απάντηση, ακούγοντας τον υφυπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και τη γραμματέα του υπουργείου Σ. Δρέττα να «υπερηφανεύονται» για την κατά 25% μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα Ταμεία: « Η μείωση για την οποία μιλάτε οφείλεται στην οριζόντια μείωση των τιμών φαρμάκων και ήταν προσωρινή δεδομένης της νέας αύξησης που από τη Δευτέρα θα ισχύσει με το νέο Δελτίο Τιμών.
Επίσης, το διάστημα αυτό, το 10% της συνολικής δαπάνης, που αποτελούν τα 89 ακριβά φάρμακα, μετακυλίστηκε από τα ασφαλιστικά ταμεία στα νοσοκομεία «κι έτσι λογιστικά εμφανίζεται πλασματική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των Ταμείων» είπε ο κ. Σαλμάς. Ο τ. υφυπουργός Υγείας της Ν.Δ. χαρακτήρισε, μάλιστα, παράνομο το δελτίο τιμών φαρμάκων που θα εκδοθεί αύριο από το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο μάλιστα κάλεσε την κ. Κατσέλη να το αποσύρει αμέσως, διότι προβλέπει περιορισμούς στις μειώσεις και στις αυξήσεις, πράγμα για το οποίο δεν έχει εξουσιοδότηση, αφού αλλάζει την ουσία του νόμου. Ο κ. Σαλμάς προανήγγειλε την παρουσίαση από τη Ν.Δ. στοιχείων που δείχνουν ποιες θα ήταν οι τιμές των φαρμάκων αν εφαρμοζόταν ο νόμος χωρίς περιορισμούς στις αυξομειώσεις.
Μιλώντας για το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το οποίο θα ξεκινήσει από τον ΟΑΕΕ, στις 15 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης είπε ότι το νέο σύστημα στοχεύει στο να διασφαλιστούν η πληρότητα, η ποιότητα, η εμπιστευτικότητα, η ακεραιότητα και ασφάλεια των δεδομένων, δεδομένου ότι παρέχει δυνατότητα διασταύρωσης και επεξεργασίας στοιχείων από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές πληροφόρησης και ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες λαθών σε ποσοστό άνω του 60%.
Το μέτρο θα επεκταθεί και στα άλλα Ταμεία από τις αρχές του νέου έτους, ώστε το 2011 να υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
 
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ