Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκαν τα «Πλευρώνια 2010»


ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                     Ι. Π.  Μεσολογγίου 30 - 8 -2010 
                                                          
      ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                      Αριθ. Πρωτ. 227
Θέμα: «Πλευρώνια-2010»

         Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Λαογραφικού –Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσολογγίου. Πρόκειται για το θεσμό των «ΠΛΕΥΡΩΝΙΩΝ»  μέσω του οποίου επί 13 χρόνια ο Λαογραφικός  Σύλλογος  της Πόλης μας προσπαθεί να συνεισφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
          Ειδικά φέτος , σε μία περίοδο δύσκολη για τη Χώρα, όπου όλοι δικαίως ασχολούνται με τα οικονομικά θέματα υπό τη σκιά του Δ.Ν.Τ., ως Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού σκεφτήκαμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε στον πολιτισμό και να πάρουμε «ανάσες» από την επαφή με τον θεατρικό και μουσικό λόγο.
           Έτσι στις 6 Αυγούστου φιλοξενήσαμε το θέατρο Μεταξουργείο της Άννας Βαγενά και με ένα συγκλονιστικό έργο –«Το Γάλα»- αισθανθήκαμε να «σκάβεται» η ψυχή μας και μέσα από το λόγο μιας Μάνας  νιώσαμε τον πόνο, την αφοσίωση, το κουράγιο, την αγάπη.
           Ακολούθησε ο «Έμπορος της  Βενετίας» από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης  στις 14 Αυγούστου και εκεί συνειδητοποιήσαμε την επικαιρότητα του σαιξπηρικού λόγου. Χρήμα, δανεισμός , εκμετάλλευση, τοκογλυφία, που –όμως- ηττώνται από την ανθρωπιά.

            Τέλος, στις 24 Αυγούστου, υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στην Αρχαία Πλευρώνα, που για πρώτη φορά μετά τα έργα ανάπλασης άνοιξε για το κοινό , κάναμε ένα μουσικό περίπατο από τη Θράκη στην Κάρπαθο, από την Κρήτη στην Αλβανία, από την Ισπανία στο Ισραήλ κι από εκεί στην Ιταλία …Τα Μουσικά ακούσματα από το συγκρότημα «ΑΤΡΟΠΟΝ» ένωσαν όλο τον κόσμο σε μια μαγική φεγγαρόλουστη βραδιά εκεί στο Κάστρο της κυρα-Ρήνης.
              Ήταν σημαντική η βραδιά εκείνη για το Σύλλογό μας ,γιατί, όπως είπαμε και στην Πλευρώνα , ότι με ενέργειες του Συλλόγου μας και με την πολύτιμη αρωγή των κ. κ. Παναγιώτη Κοντού , Βασίλη  Λαμπρινουδάκη και Λάζαρου Κολώνα, βοηθήσαμε στην ανάδειξη του Αρχαιολογικού αυτού χώρου. Η  εκδήλωση εκείνη ήταν για μας το ευχάριστο αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών μας να δοθεί ο χώρος στο κοινό δηλαδή εκεί που ανήκει , αυτό  ζητήσαμε πριν πολλούς μήνες από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο πράγμα που έγινε.
                Με την ευκαιρία αυτής της ενημέρωσης θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε όλους εσάς  που τόσα χρόνια δείξατε την ουσιαστική σας συμπαράσταση στις πρωτοβουλίες μας . Σας υποσχόμαστε ότι ο αγώνας μας για την πολιτιστική αναβάθμιση της Πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, λόγω «ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ», θα συνεχίσει  με τον ίδιο παλμό και με μεγαλύτερο ενθουσιασμό.
                  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας για την  ουσιαστική και πολύτιμη, ηθική και υλική,  βοήθεια που μας προσφέρει. Να ευχαριστήσουμε τον τοπικό τύπο:  τις εφημερίδες, ΑΙΧΜΗ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ,ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, τον Ρ/Σ Μεσολογγίου, τον ARIA FM 107.4, για την προβολή και δωρεάν διαφήμιση των εκδηλώσεων μας.  Τους χορηγούς:  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ,Τ.Ε.Β.E.Κ. KΩΣΤΑΣ ΛΥΡΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ,και όλους  όσους μας βοήθησαν.
                    Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις χειμωνιάτικες  εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και για τα Πλευρώνια 2011το επόμενο καλοκαίρι με την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην Πλευρώνα.
                     Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας κι αυτό γιατί εμείς, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο: Να γίνει η  ΠΛΕΥΡΩΝΑ η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
                                                         Για το Διοικητικό  Συμβούλιο
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΕΡ.  ΣΙΑΣΟΣ                                                                          ΕΛΕΝΗ  ΝΙΚ.  ΠΛΑΚΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ