Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

H…. μικρή εβδομάδα


Περί δημοσιογραφίας 
και… δημοσιογράφων
 Γράφει ο Σ.  Κοτσάφτης
Με ειδοποίησαν με email  από το Αιτωλικό ότι  η  εφημερίδα του Αγρινίου συνέχισε τα .. εξ’ αμάξης  κατά της κοινωνίας του Αιτωλικού και  ιδιαίτερα μάλιστα στόλισε τον υπογράφοντα.   
Απλά με όλο αυτό το εμπαθές  για την κοινωνία του Αιτωλικού  περιεχόμενο,  επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά  πλήρως τον εαυτόν της.   Αυτό το επίπεδο έχει,  μ’ αυτό  απευθύνεται στους πολίτες και προφανώς στους αναγνώστες της. Όταν κάποιος  δεν έχει επιχειρήματα το ρίχνει στη  «σούπα» των… ορέ και των… Μάκηδων!   
Είναι το… παιδευτικό – προς αποφυγήν – παράδειγμα της δημοσιογραφίας  για τους ασκούντες αυτό το είδος της δημοσιογραφίας. 
Εκεί,   εμείς δεν «παίζουμε».   Ας παίξουν  με τους εαυτούς τους  και μ’  αυτούς στους οποίους  απευθύνονται και τους … διαβάζουν,  αν τους διαβάζουν!    Τα λόγια και τα άρθρα περιττεύουν, οι πράξεις  επιβεβαιώνουν τη διαφορά επιπέδου σε όλα τα πεδία.  Επαναλαμβάνω μπας και γίνω   κατανοητός: Η προσφυγή  στη γελοιοποίηση  δεν είναι επιχείρημα,  είναι – αν μη τι άλλο -   απόδειξη  φτώχιας,  σοβαρής φτώχιας,   που προσβάλει πρώτα και κύρια αυτούς που την φιλοξενούν και την συντάσσουν και μετά  εκείνους  στους οποίους σαν ανάγνωσμα προσφέρεται,  διότι τους υποτιμά.    
 Επίσης  ως πολίτης  υπογράμμισα  στο άρθρο μου και το επαναλαμβάνω:  ότι  η επιφανειογραφία,  η εντυπωσιογραφία, η γελοιοποίηση του θέματος και πολύ περισσότερο  μιας… κοινωνίας,  ή   η επιδίωξη….  κοκορομαχίας,  έτσι για … πλάκα  και της  δημιουργίας  σίριαλ  για να δικαιολογείται η ύπαρξη  θέσης,  αποδεικνύουν  αλαζονεία, ανευθυνότητα και  πενία,  ή …  εντεταλμένη  δημοσιογραφία.
Με το ύφος και την ποιότητα της  απάντησης στο άρθρο μου,   επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά  πλήρως οι παραπάνω επισημάνσεις. 
 Αυτού του επιπέδου η χαρακτηριστική  δημοσιογραφία,  έχει στοιχίσει πολύ ακριβά και στις τοπικές κοινωνίες, και  στο νομό αλλά και γενικότερα  στη χώρα μας,  και ήδη οι πολίτες την πληρώνουμε πανάκριβα.
Φαίνεται ότι κάποιοι « δημοσιογράφοι» έχουν την πεποίθηση ότι μπορούν να γίνουν ΑΦΕΝΤΕΣ της κοινωνίας από την οποία συντηρούνται και την οποία κανονικά θα πρέπει να υπηρετούν.
Δικαίωμα τους να το πιστεύουν,  όπως δικαίωμα αναφαίρετο   και των πολιτών είναι να τους κρίνουν και να αποφασίζουν.  
Η συνέχεια και η δημιουργία  «σίριαλ»  δεν οδηγεί παρά σε  νοσηρή κατάσταση: που επιζητούν γιατί  τους  βολεύει.  Δεν το θέλουμε  και δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε.
Φυσικά το που θα δημοσιεύσω ως πολίτης ένα  άρθρο  είναι δική μου  αποκλειστική  επιλογή,  κανείς δεν θα με καθοδηγήσει στο φτωχό του πεδίο,  και κανείς δεν θα με εξισώσει με τον… εαυτόν του!  Αν είναι δυνατόν!
Όλα τα άρθρα μου έχουν την υπογραφή μου. 
                                                                                     
 Σ. Κοτσάφτης  
  Πολίτης του   Αιτωλικού
                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ