Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Στην Αιτωλ/νία περιόδευσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας,


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, πραγματοποίησε επίσημη περιοδεία στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, την Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010, συνοδευόμενος από στελέχη του Τομέα, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως από τους φορείς του Νομού σχετικά με την εξέλιξη των αναπτυξιακών έργων στην περιοχή.
 Επισκέφτηκε τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, το Δήμο Μεσολογγίου, τον Δήμο Αγρινίου τον Δήμο Ναυπάκτου, καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).
Στην επίσκεψή του στην Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, αφού ενημερώθηκε από τον Νομάρχη κ. Θύμιο Σώκο, αναφορικά με τα θέματα ανάπτυξης της περιοχής ο κ. Χαλκίδης  δήλωσε:
 «Σχετικά με τα μεγάλα έργα οδοποιίας, η Ιονία Οδός προχωράει με αργό ρυθμό αφού μέχρι σήμερα δεν έχει συντελεσθεί ούτε το 35% των απαλλοτριώσεων, των μετακινήσεων των δικτύων Κοινής Ωφέλειας καθώς και των αρδευτικών αυλάκων που σε πολλά σημεία συμπίπτουν με την χάραξη της Εθνικής Οδού. Πρέπει όμως, άμεσα να λυθεί το θέμα της νέας σύνδεσης με την πόλη του Αγρινίου μήκους 12 χλμ. Επιβάλλεται να ολοκληρωθεί η Παραιόνια Οδός στο Τμήμα Κεφαλόβρυσο –Πλατυγιάλι –Αστακός ώστε να αξιοποιηθεί το δυναμικό πλεονέκτημα της περιοχής με το σύγχρονο λιμάνι στο Πλατυγιάλι και τις επενδύσεις που προβλέπονται εκεί. Επίσης, σε ότι αφορά την Εθνική Οδό Ακτίου - Αμβρακίας, αναδείχθηκε ο ανάδοχος προϋπολογισμού 280εκ. ευρώ.

Τα έργα αυτά στο σύνολό τους δημοπρατήθηκαν επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και βέβαια ήταν διασφαλισμένα τα χρήματα. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων οφείλει να εγκαταλείψει τον άχαρο (και πολιτικά ανεύθυνο) ρόλο του «παρατηρητή» και να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να υπάρξει ταχεία αποπεράτωση των έργων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Επίσης, επιβάλλεται άμεσα να γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των απαλλοτριώσεων που ταλανίζουν όλα τα μεγάλα έργα.
 Ως προς τις υποδομές των Νοσοκομείων υπάρχει σημαντικό έργο από την κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας αφού ολοκληρώθηκε ένα όνειρο δεκαετιών, το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου, και εκκρεμεί η προμήθεια του εξοπλισμού με ένα ποσό 15 εκ ευρώ που επίσης είναι διασφαλισμένο από τη Ν. Δημοκρατία.

Κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Μεσολογγίου, τον Δήμο Αγρινίου και τον Δήμο Ναυπάκτου, αφού ενημερώθηκε από τους Δημάρχους κ.κ. Γιάννη Αποστολόπουλο Παύλο Μοσχολιό και Θανάση Παπαθανάση αντίστοιχα, ο κ. Χαλκίδης τόνισε: « Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθούν οι άμεσοι πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να επανεργοποιηθεί ο «Θησέας» και να περιλάβει νέα έργα και να αναβαθμισθούν οι Πανεπιστημιακές και τουριστικές Υποδομές στο Νομό όπως έγινε με την κατασκευή της Μαρίνας Μεσολογγίου με προσωπική παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή».
 Στην επίσκεψή του στο Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας, του ΤΕΕ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο κ. Γ. Παπαναστασίου και την Διοικούσα Επιτροπή, ο Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής: «Με τα μεγάλα έργα του Νομού που προγραμμάτισε και ξεκίνησε η ΝΔ, η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να αποκτήσει τις δημόσιες υποδομές και προϋποθέσεις για να βγει από το τέλμα της υπανάπτυξης, της απομόνωσης και της ανεργίας. Οι φορείς του Νομού συμφωνούν σχετικά με τις προτάσεις των νέων έργων και τις Δημόσιες Υποδομές που ο Νομός δικαιούται να αποκτήσει ». 

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του με τους φορείς του Νομού, ο κ. Μιχάλης Χαλκίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«8 μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι 8 μήνες χαμένοι στο πεδίο της Ανάπτυξης και των Δημοσίων Έργων. Οχυρωμένοι οι κυβερνώντες πίσω από τις δήθεν επιταγές των δανειστών μας, μεταθέτουν τις ευθύνες είτε στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας είτε στο υπογραφέν μνημόνιο. Αυτά όμως αποτελούν και τον ορισμό της «μικροπολιτικής». Ας αφήσουν δικαιολογίες άλλων εποχών, ας αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του έλληνα πολίτη κατάματα και ας αποφασίσουν επιτέλους να ασχοληθούν με τα Δημόσια Έργα. Η απάντηση στην ύφεση διαρκείας που μας έβαλε εν πολλοίς το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ούτε ευχολόγια ούτε ασαφείς και θολές παραπομπές στις καλένδες. Έχουμε προτείνει 23 μέτρα-ανάσες για την αναθέρμανση της οικονομίας. Ας μπουν στον κόπο να τα διαβάσουν. Αν πράγματι μπαίνει «πρώτα ο πολίτης», όπως μονότονα επαναλαμβάνουν, οφείλουν έμπρακτα να το αποδείξουν κάνοντας κάτι πολύ απλό: κυβερνώντας».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ