Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Κίνηση ... επιστράτευσης των βαθμολογιτών με τη «σφραγίδα» του υπουργείου Παιδείας

eggrafo19-06-10a.jpg
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας «κάλεσε» τους εκπαιδευτικούς να «προσέλθουν» στα βαθμολογικά κέντρα, ενώ η αποχή τους συνεχίζεται...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Κίνηση ... επιστράτευσης με τη «σφραγίδα» του υπουργείου Παιδείας
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας «κάλεσε» τους εκπαιδευτικούς να «προσέλθουν» στα βαθμολογικά κέντρα, ενώ η αποχή τους συνεχίζεται Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να εκμεταλλεύεται, με το χειρότερο τρόπο, την αγωνία των μαθητών.
Η αποχή των βαθμολογητών συνεχίζεται
Δύο μέρες πριν η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, θέσει ζήτημα «δημοσίου συμφέροντος» και ζητήσει τη διακοπή της αποχής των εκπαιδευτικών στα βαθμολογικά κέντρα των πανελληνίων εξετάσεων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας προχωρούσε σε μέτρα επιστράτευσης! Συγκεκριμένα:
* Σε έγγραφο, με ημερομηνία 14 Ιούνη, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας απέστειλε προς τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Αχαΐας το παρακάτω ...κάλεσμα, ενώ η αποχή ήταν - και συνεχίζει να είναι - σε εξέλιξη: «Καλούνται οι Φιλόλογοι - Βαθμολογητές και ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν βαθμολογήσει μέχρι τώρα, να προσέλθουν στο Βαθμολογικό Κέντρο, προκειμένου να βαθμολογήσουν τα γραπτά τα οποία εκκρεμούν, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στις προβλεπόμενες ημερομηνίες».
* Στις 16 Ιούνη, σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός προσπαθούσε να ρίξει τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, για την περικοπή των αμοιβών τους, και να στρέψει μαθητές και γονείς εναντίον τους, «καλώντας» να σταματήσει η αποχή.
* Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι, στις 16 Ιούνη, η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι δε θα πληρώσει τις υπερωρίες και τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών για την περσινή χρονιά!
Δε γνωρίζουμε αν ο Περιφερειακός Διευθυντής λειτούργησε με δική του πρωτοβουλία ή πήρε συγκεκριμένη εντολή από το υπουργείο, αλλά, όπως και να έχει, πρόκειται για μια κίνηση επιστράτευσης με τη «σφραγίδα» του υπουργείου Παιδείας. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις δεν είναι ανεξάρτητες. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση και την ευθύνη έχει η προϊσταμένη πολιτική αρχή, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας.
Συνεχίζεται η εκμετάλλευση της αγωνίας των μαθητών
Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας, με ανεπίσημο έγγραφο, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, επιχειρώντας, μεταξύ άλλων, να διαχωριστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που χειραγώγησαν χρόνια, προσθέτοντας και αφαιρώντας επιδόματα. Υποστηρίζει ότι «οι πανελλήνιες εξετάσεις δε θεωρούνται αναπόσπαστο τμήμα του εκπαιδευτικού έργου για το οποίο αμείβεται ο Ελληνας εκπαιδευτικός αλλά ως μια επιπλέον απασχόληση» και προσθέτει ότι «η ρίζα της παραδοξότητας βρίσκεται στην επιδοματική πολιτική που ακολουθήθηκε επί δεκαετίες αντί μιας υπεύθυνης και ικανοποιητικής για τους εκπαιδευτικούς πολιτικής μισθολογίου»! Ομως αυτή την επιδοματική πολιτική τη δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τώρα δεν εκφράζεται καμιά πρόθεση για να αλλάξει η επιδοματική πολιτική, αλλά ακολουθείται πολιτική... κοψίματος αποδοχών.
Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση - για το ...καλό της χώρας - επέβαλε «οριζόντιες περικοπές αμοιβών και επιδομάτων» και «δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και να νομιμοποιηθεί με κανέναν τρόπο η οποιαδήποτε εξαίρεση ή διακριτική μεταχείριση»! Και σα να μην έφτανε ο μέχρι τώρα εμπαιγμός, το υπουργείο επαναλαμβάνει ότι «το σύνολο των πρόσθετων μηνιαίων αμοιβών των λειτουργών, υπαλλήλων και μισθωτών του δημοσίου, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% των συνολικών μηνιαίων αποδοχών της οργανικής τους θέσης» και δε σταματάει εδώ. Υποστηρίζει ότι οι αμοιβές των εκπαιδευτικών «υπερβαίνουν το παραπάνω πλαφόν και σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν το 50% ή ακόμα και 70% των μηνιαίων αποδοχών τους, ήταν ορατός ο κίνδυνος της μη πληρωμής τους».
Το υπουργείο Παιδείας από τη μία, απευθύνεται στους γονείς και τους μαθητές και λέει ότι οι εκπαιδευτικοί αμείβονται ...πλουσιοπάροχα και, από την άλλη, απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς δηλώνοντας ότι τους ...κατανοεί, αλλά πρέπει να μη διεκδικήσουν τις αμοιβές τους. Και ποιος είναι αυτός που πατάει σε δύο βάρκες, για να χειραγωγήσει; Η κυβέρνηση που έκοψε τους μισθούς και δικαιώματα με το μαχαίρι, η κυβέρνηση που αρνείται να τους δώσει μέχρι και τις δεδουλευμένες υπερωρίες! Μετά απ' όλα αυτά έχει το θράσος να χαρακτηρίζει λάθος το γεγονός πως οι αμοιβές, για τη βαθμολόγηση, δεν εντάσσονται στο μισθό των εκπαιδευτικών, λες και αύριο θα τους δώσει έναν αξιοπρεπή μισθό, που θα τα εμπεριέχει όλα και μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα!
Το ΠΑΜΕ συνεχίζει να καλεί σε επ' αόριστον αποχή μέχρι την πληρωμή των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα περσινά επίπεδα. Επίσης, σε ανακοίνωσή του για την απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρώσει τις υπερωρίες και τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών για την περσινή χρονιά, απαιτεί να καταβληθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα και καλεί στην πανεργατική απεργία στις 23 Ιούνη. Η αποχή των εκπαιδευτικών στα εξεταστικά κέντρα συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη, με απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ