Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


H κίνηση ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών Φ. Κουβέλη, Γ. Ψαριανού, Β. Λεβέντη και Ν.Τσούκαλη από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που η ισοπέδωση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και όλης της κοινωνίας προχωρά με εφιαλτικούς ρυθμούς από το μέρος της κυβέρνησης , του ΔΝΤ και της ΕΕ, αποτελεί πολύ αρνητική εξέλιξη. Είναι μια κίνηση που διασπά όχι μόνο την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πλατύτερη πολιτική και κοινωνική ενότητα που χρειάζεται ο λαός για να μπορέσει να αντισταθεί και να δρομολογήσει μια πραγματική αλλαγή στην πορεία της χώρας μας. Η ιστορική απαίτηση για την Αριστερά σήμερα είναι να πρωτοστατήσει συσπειρωμένη στους λαϊκούς αγώνες.

Σε κάθε περίπτωση, οι βουλευτικές έδρες του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας. Είναι, πρώτα και κύρια, το αποτέλεσμα του αγώνα που έδωσαν χιλιάδες μέλη και οπαδοί μας σε όλη τη χώρα, αυτών που, χωρίς ιδιοτέλεια, μόχθησαν για να υπάρξει μια αξιοπρεπής παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στο κοινοβούλιο. Όπως σωστά το διατύπωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας "η εξέλιξη αυτή , αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών του περασμένου Οκτώβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπηθεί με 13 Βουλευτές στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο΄΄.

Συνεπώς, η παραίτηση των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ , επιβάλλεται αυτονόητα από σεβασμό στη δημοκρατική κατάκτηση αυτής της συλλογικής προσπάθειας. Αυτό απαιτεί και ο κόσμος που είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να αγωνίζεται με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας εκφράζει προς τον βουλευτή Νίκο Τσούκαλη την απαίτηση να παραιτηθεί από την έδρα της Αχαΐας, άμεσα. Το δυναμικό που τα τελευταία χρόνια έδωσε με επιμονή, σε όλη την Αχαΐα, μια συλλογική μάχη για την επιτυχία του ενωτικού μας εγχειρήματος και την εκπροσώπηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς της περιοχής μας στη βουλή, δεν θα αποδεχθεί ενέργειες που αντιστρατεύονται τους σκοπούς του. Η έδρα ανήκει στα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και όσων παραμένουν σε αυτόν.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ