Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης: Να δοθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών (VIDEO)

Την απόγνωση και την αγωνία χιλιάδων φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών μετέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, με Επίκαιρη Ερώτηση που.... συζητήθηκε στη Βουλή.
Οι κτηνοτρόφοι αυτών των περιοχών που εκτρέφουν ντόπιες φυλές αιγοπροβάτων, δεν μπορούν να πάρουν την συνδεδεμένη ενίσχυση, καθώς το όριο των 120 κιλών γάλα ανά ζώο είναι άπιαστο γι’ αυτούς. Έτσι, η συνδεδεμένη ενίσχυση καταλήγει κυρίως στις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες που έχουν βελτιωμένες φυλές ζώων.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ισχυρίστηκε πως το 2015 ο προϋπολογισμός της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τα αιγοπρόβατα των ορεινών περιοχών ανερχόταν στα 22 εκατ. ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν στο σύνολό τους στους δικαιούχους.

Αφού υπεραμύνθηκε της ΚΑΠ της ΕΕ, ανέφερε πως το υπουργείο απέστειλε στην Κομισιόν προτάσεις για να τροποποιηθούν το 2017 οι όροι χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης «προς όφελος των αιγοπροβατοτρόφων των ορεινών περιοχών» και να μειωθεί το όριο από τα 120 στα 100 κιλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ