Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Αγρινίου: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε σήμερα τους τελικούς πίνακες με τα οριστικά αποτελέσματα για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους της χώρας.
Αναρτήθηκε σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2016 στη διαδικτυακή πύλη του... ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα «Προγράμματα Απασχόλησης – Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Ανέργων του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, για 3.337 θέσεις εργασίας, σε 17 Δήμους (Επιβλέποντες Φορείς) συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων– Α΄ κύκλος», ύστερα από σχετική Απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ καθ. Μαρίας Καραμεσίνη.

Ο Οριστικός Πίνακας περιλαμβάνει τους ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα τοποθετηθούν για οκτώ μήνες στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμους), όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 7/2016. Η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους είτε από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Για πρώτη φορά, με στόχο τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων (συμβουλευτική, κατάρτιση).
Αναλυτικότερα, τα ΚΠΑ2 όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι θα προσφέρουν δύο δράσεις συμβουλευτικής στους ωφελούμενους του προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.
Η Δράση της Συμβουλευτικής είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους και χωρίζεται σε δύο μέρη.
Στην πρώτη Συμβουλευτική ο Εργασιακός Σύμβουλος παρέχει πληροφόρηση στον ωφελούμενο σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των τυπικών προσόντων (πρόγραμμα κατάρτισης) και καταγράφει την δήλωση του ωφελούμενου εάν επιθυμεί να το παρακολουθήσει ή όχι. Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της δράσης της κατάρτισης είναι προαιρετική. Η δήλωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, η οποία γίνεται στη
φάση της πρώτης συμβουλευτικής δράσης, αποτελεί οριστική επιλογή και δεν μπορεί να αλλάξει.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συμβουλευτικής ο ωφελούμενος παραλαμβάνει από τον Εργασιακό Σύμβουλο το Συστατικό Σημείωμα προκειμένου να απευθυνθεί στον Επιβλέποντα Φορέα (Δήμο).
Η δεύτερη Συμβουλευτική πραγματοποιείται στο τέλος του Προγράμματος και αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό-ε̟πανα̟προσανατολισμό των
συμμετεχόντων.

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη για την υπόδειξη και ενημέρωση των επιτυχόντων ωφελουμένων έχει η αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι.
Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων στο πλαίσιο της καταβολής των πληρωμών τους, ο αριθμός καταθετικού λογαριασμού IBAN με
υποχρεωτικά πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο προσκομίζεται κατά τη διαδικασία της υπόδειξης.

Παράλληλα ήδη έχει εκδοθεί η εγκύκλιος με τις οδηγίες προσλήψεις των επιτυχόντων που ανέδειξαν τα οριστικά αποτελέσματα του ΟΑΕΔ και μετά την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2, όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, θα καλέσουν τους ωφελούμενους που έχουν επιλεγεί προς τοποθέτηση, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Κεφαλαίου 9 της οικείας Δημόσιας Πρόσκλησης, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών, με κάθε πρόσφορο μέσο όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία, έγγραφη πρόσκληση καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν με τον Εργασιακό Σύμβουλο την πρώτη συμβουλευτική δράση και να παραλάβουν το συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στον Επιβλέποντα Φορέα (Δήμο).

Στις περιπτώσεις της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα καταγράφουν την ακριβή ημερομηνία και ώρα, που αυτή λαμβάνει χώρα, καθώς και το αποτέλεσμα της επικοινωνίας.
Τα στοιχεία επικοινωνίας αντλούνται από την ηλεκτρονική αίτηση που υπέβαλε ο ωφελούμενος και από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ. Η ευθύνη επικαιροποίησης των στοιχείων επικοινωνίας, όπως θΐηαίΐ, αριθμός τηλεφώνου κ.λπ., ανήκει στους ωφελούμενους.
Στις περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των Υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ. (ΚΠΑ2) με τους επιτυχόντες ωφελούμενους, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να εμφανιστούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων. Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία των τριάντα (30) εργάσιμων ημερών αυτοδίκαια οι επιτυχόντες αποκλείονται από τον Οριστικό Πίνακα και στη συνέχεια οι αρμόδιοι υπάλληλοι ενημερώνουν το Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ για τη μη προσέλευση των ωφελουμένων και προχωρούν στην υπόδειξη των επιλαχόντων βάσει του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε για τους επιτυχόντες ωφελούμενους του οριστικού πίνακα κατάταξης.

Οι ωφελούμενοι προσέρχονται στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν με τον Εργασιακό Σύμβουλο την πρώτη συμβουλευτική δράση και να παραλάβουν το συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμους).

Πιο συγκεκριμένα τα ΚΠΑ2 θα προσφέρουν δύο δράσεις συμβουλευτικής στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.

Η Δράση της Συμβουλευτικής είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους του Προγράμματος και χωρίζεται σε δύο μέρη:
1. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συμβουλευτικής δράσης γίνεται επικαιροποίηση της Εξατομικευμένης και του Ατομικού Σχεδίου Δράσης (ΑΣΔ) κάθε ωφελούμενου. Όσον αφορά την επικαιροποίηση της Εξατομικευμένης γίνεται έλεγχος όσων έχουν καταγραφεί στο παρελθόν ενώ στο ΑΣΔ επικαιροποιούνται οι προτεινόμενες δράσεις εφόσον είναι απαραίτητο.
Επιπλέον, ο Εργασιακός Σύμβουλος οφείλει να ενημερώσει τον ωφελούμενο για τα πλεονεκτήματα από την συμμετοχή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα:
• Επαφή με τον κόσμο της εργασίας
• Απόκτηση νέων ικανοτήτων / δεξιοτήτων από το πρόγραμμα κατάρτισης και από την εργασία
• Ενεργοποίηση των ικανοτήτων / δεξιοτήτων που ήδη κατέχει αλλά δεν αξιοποιεί λόγω ανεργίας.

Επιπλέον, στην πρώτη Συμβουλευτική ο Εργασιακός Σύμβουλος παρέχει πληροφόρηση στον ωφελούμενο σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των τυπικών προσόντων (πρόγραμμα κατάρτισης) και καταγράφει την δήλωση του ωφελούμενου εάν επιθυμεί να το παρακολουθήσει ή όχι.
Η Δράση της Κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του Προγράμματος και περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό αντικείμενο: «Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διάρκειας 120 ωρών και περιλαμβάνει τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές, προχωρημένες. Οι ωφελούμενοι που θα επιλέξουν να το παρακολουθήσουν θα λάβουν, μετά το πέρας του, πιστοποίηση στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής μετά ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Επισημαίνεται ότι όσοι ωφελούμενοι είναι ήδη πιστοποιημένοι δεν μπορούν να πιστοποιηθούν στο ίδιο επίπεδο και εφόσον ο ωφελούμενος ανήκει σε μια από τις ειδικότητες ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ, οι οποίες από τον νόμο δεν χρειάζονται πιστοποίηση σε ΤΠΕ (κανενός επιπέδου), τότε δεν προχωρούν σε δήλωση για κατάρτιση ΤΠΕ.

Μαθήματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας, εργασιακών σχέσεων και αρχών κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και ενημέρωσης για την εφαρμογή της αρχής της μη διάκρισης θα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατάρτισης.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

δείτε εδω τον οδηγό

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ