Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση Απ. Κατσιφάρα με Π. Κουρουμπλή στην Περιφέρεια

Πατρών – Πύργου, Αμβρακία, ΠΕΣΔΑ, σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια, ανταποδοτικό τέλος για Εύηνο και ενίσχυση προσωπικού στη συνάντηση Απ. Κατσιφάρα με Π. Κουρουμπλή
Τα μεγάλα θέματα της περιοχής, όπως η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Ολυμπία και Ιόνια Οδός, ιδίως μετά την εμπλοκή στο θέμα της Πατρών – Πύργου, το «νεκρό» έργο της Αμβρακίας, η σύνδεση του Αγρινίου με την...
Ιόνια Οδό, η ολοκλήρωση του ΠΕΣΔΑ, η έλευση του φυσικού αερίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας έθεσε αρχικά το ζήτημα ολοκλήρωσης των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων Ολυμπίας και Ιόνιας Οδού, με έμφαση στην Πατρών – Πύργου μετά τις τελευταίες εμπλοκές με τον διαγωνισμό του τέταρτου τμήματος, ενώ ζήτησε τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.
«Παραμένει προτεραιότητα για την Περιφέρειά μας η ολοκλήρωση των δρόμων αυτών γιατί έτσι θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της περιοχής μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης με τον Υπουργό να σημειώνει πως πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, αφού μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα γίνουν με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε και οι επόμενοι πέντε διαγωνισμοί.
«Δεν είναι δυνατόν, δε νοείται για εμάς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας το Αγρίνιο να μην έχει πρόσβαση στο οδικό δίκτυο» συμπλήρωσε ο Απ. Κατσιφάρας, ενώ μιλώντας για τις εκκρεμότητες με τις οδούς Πατρών – Τριπόλεως και την Αρχαίας Ολυμπίας – Τριπόλεως αλλά και το «αραχνιασμένο» έργο της Αμβρακίας Οδού που για περισσότερα από πέντε χρόνια παραμένει στάσιμο, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να πιέσει προς το Υπουργείο για να προχωρήσουν.
Παράλληλα, τέθηκε το θέμα του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), όπου από πλευράς Περιφέρειας ζητήθηκε να μην υπάρξει «κόφτης» και να εγκριθεί όπως έχει κατατεθεί.
Επιπλέον, τέθηκε και το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ανταποδοτικό φόρο στους Δήμους που «ξεδιψούν» μέσω του Εύηνου ποταμού την πρωτεύουσα, κάτι που όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη θα γίνει πράξη με ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο στο πολυνομοσχέδιο.  

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού
Μείζονος σημασίας όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης το ζήτημα των προσλήψεων και της στελέχωσης των Περιφερειών, καθώς οι ελλείψεις είναι μεγάλες σημειώνοντας: «Έχουμε μείωση περισσότερο από 40% στο ανθρώπινο δυναμικό. Έρχονται στην Περιφέρεια οι αρμοδιότητες μετά την κατάργηση των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ), χωρίς καμία πρόβλεψη για στελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών την Περιφερειών».
Απαντώντας σε αυτό ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως είναι απόλυτη προτεραιότητα η στελέχωση της αυτοδιοίκησης και σε περίπου δύο μήνες θα μπορεί να δώσει απαντήσεις, ενώ μίλησε και για την επαναθεσμοποίηση που προχωρά το Υπουργείο σε συνεργασία με ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ και εργαζόμενους.
Τέλος ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε την άμεση επιχορήγηση της Περιφέρειας με το ποσό της αποζημίωσης των οικογενειών των θυμάτων που έχει αποφανθεί το δικαστήριο για την πολυκατοικίας στην οδό Δεσποτοπούλων στο Αίγιο που γκρεμίστηκε στον μεγάλο σεισμό το 1995, μια «κληρονομιά» της Περιφέρειας από την τότε κρατική Νομαρχία, με τον Υπουργό να αναφέρει πως θα υπάρξουν σχετικές απαντήσεις μέχρι το τέλος του έτους για την καταβολή αυτού μέσω των ληξιπρόθεσμων αποπληρωμής δικαστικών αποφάσεων.
«Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να είναι και είναι συμπαραστάτης μας σε αυτή τη δύσκολη πορεία. Έχουμε επίγνωση ότι η χώρα είναι σε μια δύσκολη περίοδο. Αλλά έχουμε και μία τεράστια ευθύνη: Να κρατήσουμε τη Δημοκρατία όρθια και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να ελπίζει, να δημιουργεί, να στηρίζει τους πολίτες και να φέρει ένα πλαίσιο όπου θα υπάρχει παραγωγική ανασυγκρότηση, στήριξη της επιχειρηματικότητας και βελτίωση των όρων διαβίωσης των πολιτών» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Στη σύσκεψη με τον Απ. Κατσιφάρα και τον Π. Κουρουμπλή συμμετείχαν οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Χριστίνα Σταρακά, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι θεματικοί: Κώστας Καρπέτας, Δημήτρης Δριβίλας, Παναγιώτης Μπράμος, Νίκος Μπαλαμπάνης, Κώστας Μητρόπουλος, Γιάννης Λύτρας, οι βοηθοί Περιφερειάρχη Γιώργος Αγγελόπουλος, Αντώνης Χαροκόπος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε Διονυσία Μαράτου, και οι πρόεδροι Συμβουλίων Χρήστος Μπούνιας και Σάκης Μαυρόγιαννης.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ στους παρακάτω συνδέσμους:

2016.09.30 - ΠΔΕ - Σύσκεψη Κατσιφάρα-Κουρουμπλή (1. Δηλώσεις Κατσιφάρας)
2016.09.30 - ΠΔΕ - Σύσκεψη Κατσιφάρα-Κουρουμπλή (2. Δηλώσεις Κουρουμπλής)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ