Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ένταση στη γέφυρα του Βαλτσορέματος στον Εύηνο - Οι Δημότες Καταγγέλλουν τον Δήμαρχο Θέρμου

Κάτοικοι χωριών της ορεινής Ναυπακτίας αλλά και του δήμου Θέρμου, έχουν συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα στη γέφυρα του Βαλτσορέματος, στον Εύηνο ποταμό διακόπτοντας σύμφωνα με πληροφορίες εργασίες για την...
αποξήλωση και μεταφορά της γέφυρας, όπως έχει αποφασιστεί από την δημοτική αρχή.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τον Δήμαρχο Θέρμου, πως η απόφαση για την μεταφορά της γέφυρας για να εξυπηρετηθεί η κοινότητα Διπλάτανου είναι έξω από κάθε λογική και τονίζουν πως πρόκειται για ένα μνημείο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής και δεν θα επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση την αποξήλωση και μεταφορά του.
Μάλιστα καταγγέλλουν πως επιχειρήθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί να ξεκινήσουν οι εργασίες με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως κινητοποίηση και οι εργασίες να σταματήσουν.

Επί τόπου βρίσκεται και Αστυνομία, ενώ έχει ζητηθεί και η παρέμβαση Εισαγγελέα. Οι κάτοικοι ζητούν να υπάρξει προσωρινή αναστολή των εργασιών, ώστε να γίνει διαβούλευση και συζήτηση πάνω στο θέμα που όπως φαίνεται έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία και καταγγέλλουν πως παίρνονται αποφάσεις χωρίς την συμμετοχή τους και την γνώμη τους.
Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες, έχει εκδοθεί απόφαση για παύση των εργασιών.
Τελικά το μεσημέρι το αστυνομικό τμήμα Θέρμου, σταμάτησε το ξήλωμα της γέφυρας, κατόπιν εντολής της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Οι Δημότες ρωτάνε τον κύριο δήμαρχο Θέρμου, ποιος θα πληρώσει της ζημίες που έγιναν στη γέφυρα;
Μήπως και η αρμόδια υπηρεσία του Στρατού πρέπει να παρέμβει για τα περαιτέρω; 
Κύριε Δήμαρχε είπαμε να γίνουν έργα στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμο σας, όχι όμως και να καταστρέφονται τα ιστορικά μνημεία του τόπου, για όποιες ανάγκες πολιτικής επιβίωσης, όταν εσείς διακηρύσσετε ότι εμφορείται το νέο στην αυτοδιοίκηση!     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ