Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ - «ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Εμφάνιση ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ.jpgΕμφάνιση ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ.jpgΤο Ανυπότακτο Αγρίνιο, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου, το «Δικαίωμα στη Ζωή» και η Ένωση Γιατρών της Αχαΐας σας καλούν, την Τετάρτη 18 του Νοέμβρη του 2015 στις 6:00 το απόγευμα στο πρώην κτήριο της Τράπεζας  της Ελλάδας στην εκδήλωση αλληλεγγύης με τίτλο:

«ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Εμπειρίες από την Μυτιλήνη»
Γιατροί που συμμετείχαν στην πρώτη εθελοντική ομάδα, η οποία έσπευσε από την πρώτη στιγμή στην Μυτιλήνη, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες, που κατέφθαναν στο νησί, μας μεταφέρουν την εμπειρία τους, παρουσιάζοντας όλο το υλικό το οποίο έχουν συλλέξει όλο αυτό το διάστημα.
Μετά το προχθεσινό χτύπημα στη Γαλλική πρωτεύουσα και τις εθνικιστικές φοβίες που ακούγονται να πολλαπλασιάζονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ας γίνει η εκδήλωση αυτή αφορμή, η τοπική κοινωνία της περιοχής μας να δείξει με την  παρουσία της, ότι στα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων δεν χωράει ο φασισμός «των θεών», που «δεν έχουν το θεό τους», αλλά πλημμυρίζουν από αλληλεγγύη και συντροφικότητα, για κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για να ικανοποιήσει τις βασικές και αδιαπραγμάτευτες ανάγκες, της ελευθερίας του, του πολιτικού και πολιτιστικού του αυτοπροσδιορισμού, της εργασίας, της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας…  της ευημερίας.

«Κανείς δεν αφήνει την πατρίδα,
εκτός εάν η πατρίδα
είναι μια ιδρωμένη φωνή στο αυτί σου,
που λέει, φύγε
τρέξε μακριά μου τώρα…
Δεν ξέρω τι έχω γίνει,
αλλά ξέρω. πως οπουδήποτε αλλού
                                  θα είσαι πιο ασφαλής απ΄ ότι εδώ.»                               (Ουαρσάν Σαΐρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ