Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Τον φάκελο της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 παρουσίασε το Μεσολόγγι

Εμφάνιση athina1.jpgΕμφάνιση athina1.jpg
Με την υποψηφιότητα της πόλης του Μεσολογγίου ξεκίνησε η μάχη για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Η Ελλάδα δικαιούται να ανακηρύξει μία πολιτιστική πρωτεύουσα για το έτος 2021 και οι διαδικασίες υποβολής των φακέλων των υποψηφίων πόλεων δεν έχουν...
ακόμα τελειώσει και λήγουν στις 30 Νοεμβρίου.
Το Μεσολόγγι παρουσίασε την υποψηφιότητα του ή οποία θέτει ως στόχο να γίνει πρόσκοπος πολιτισμού στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή.

Ειδικότερα με την υποψηφιότητα του η πόλη του Μεσολογγίου επιδιώκει:
    Τον φάκελο της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 παρουσίασε το Μεσολόγγι
  • την ανάπτυξη, την εξέλιξη, την αλλαγή μέσα από την πολιτιστική πολυμορφία και την δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας με την κατάκτηση μιας αναγνωρίσιμης θέσης στην διεθνή σκηνή.
  • ζώντας έντονα τη νέα οικονομική πραγματικότητα, η αύξηση της απασχόλησης, η τόνωση του πολιτιστικού τουρισμού και η προώθηση της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας μέσα από τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης θα μεγιστοποιήσει την ανθρώπινη ευημερία και την ποιότητα ζωής.
  • την μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική με κεντρικό άξονα τον πολιτισμό θα βοηθήσει στην αξιολόγηση των πρακτικών αναγκών της πόλης και της περιφέρειας (εμπλουτισμός υποδομών, καινοτόμοι πηγές χρηματοδότησης, ευρωπαϊκή διάσταση των εμπορικών δραστηριοτήτων) και με στοχευμένο σχεδιασμό, θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο αναγέννησης της περιοχής.
  • την προώθηση κάθε μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης κατέχει θεμελιώδη θέση στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της πόλης. Στόχος είναι να γίνουν γνωστοί οι καθιερωμένοι πολιτιστικοί θεσμοί της πόλης (φεστιβάλ αρχαίου θεάτρου, φεστιβάλ φωτογραφίας, επέτειος Εξόδου, ιστορικά-θρησκευτικά πανηγύρια) και να προωθηθούν νέες καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
  • την τουριστική ανάπλαση και αναγέννηση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής αποτελεί σημαντικό προσανατολισμό και κυρίαρχο στόχο της υποψηφιότητας του Μεσολογγίου, με πρακτικές ανάδειξης της μοναδικότητας του φυσικού τοπίου, της ιστορικής κληρονομιάς και των σπάνιων γαστρονομικών απολαύσεων.Εμφάνιση foto athina1.jpgΕμφάνιση foto athina1.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ