Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για κατασκευή Δρόμου Αγρίνιο-Καρπενήσι

27, Νοεμβρίου, 2015
Θέμα: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση και την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του έργου «Βελτίωση του δρόμου Αγρινίου-Καρπενησίου (κατά τμήματα) -Τμήμα Αγρίνιο- Α. Βλάσης».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος  Βαρεμένος, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και...
Οικονομίας σχετικά με  το  βαθμό προόδου των εργασιών στο έργο βελτίωσης του δρόμου Αγρινίου-Καρπενησίου (Τμήμα Αγρίνιο- Α. Βλάσης) καθώς και για τις ενέργειες, στις οποίες έχουν προχωρήσει τα συνερωτώμενα υπουργεία, για την ομαλή  χρηματοδότησή του, στη νέα προγραμματική περίοδο.
 Εμφάνιση Φωτό.jpg
Οι δύο βουλευτές, επισημαίνουν πως η βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών, καθώς, και η βελτίωση της συνδεσιμότητας των Περιφερειών (πρωτεύουσες Νομών, διοικητικά κέντρα κλπ) είναι στρατηγικός στόχος του Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ και  του ΕΣΠΑ 2014-2020 και πως η ολοκλήρωση και βελτιστοποίηση του οδικού δικτύου αυξάνει τη «συνεκτικότητα» των κοινωνιών ενισχύοντας τις παραγωγικές και οικονομικές τους δραστηριότητες.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
-Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
-Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Ενημέρωση για την χρηματοδότηση και την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του έργου «Βελτίωση του δρόμου Αγρινίου-Καρπενησίου (κατά τμήματα) -Τμήμα Αγρίνιο- Α. Βλάσης ΚΕ.2550».

Ερώτηση

Το έργο «Βελτίωση του δρόμου Αγρινίου-Καρπενησίου (κατά τμήματα) -Τμήμα Αγρίνιο- Α. Βλάσης ΚΕ.2550»,  εντάχθηκε στο   ΕΣΠΑ 2007-2013 με τη σχετική σύμβαση (ΑΔΑ: Β10Ω1-ΜΞΔ) να έχει υπογραφεί από την 25/4/2014.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) την 24/7/2014  για το έτος 2014 το έργο με στοιχεία 2012ΣΕ07180005 «Βελτίωση του δρόμου Αγρινίου-Καρπενησίου (κατά τμήματα) -Τμήμα Αγρίνιο- Α. Βλάσης»  εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ με συνολικό προϋπολογισμό 27.500.000 ευρώ και  οι πληρωμές του έργου μέχρι και 31/12/2014 ανήλθαν στο ποσό των 526.397,55 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων σημειώνει πως για να ενταχθεί το έργο στο ΠΔΕ 2015 θα πρέπει να υποβληθεί σχετική πρόταση από το φορέα χρηματοδότησης όπως προβλέπεται στην υπ.αρ. 8001/22-1-2015 «Εγκύκλιο οδηγιών για την έγκριση και χρηματοδότηση του ΠΔΕ 2015 και τον προγραμματισμό δαπανών ΠΔΕ 2016-2018 σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018».

Όμως, όπως σημειώνεται από την  Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων μέχρι και την 24, Ιουλίου, 2015 σχετική πρόταση δεν είχε κατατεθεί και το έργο δεν είχε ως τότε ενταχθεί στο ΠΔΕ 2015.

Σύμφωνα με την ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ  το σχέδιο εξυγίανσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» (ΕΠ-ΕΠ) για το ομαλό κλείσιμο της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 προέβλεπε τη μεταφορά του έργου «Βελτίωση του δρόμου Αγρινίου-Καρπενησίου (κατά τμήματα) -Τμήμα Αγρίνιο- Α. Βλάσης» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, με στόχο την απρόσκοπτη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια υλοποίησής  του.

Το έργο αφορά στην  κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 7.45χλμ του Οδικού Αξονα Αγρινίου-Καρπενησίου, από τον κόμβο Ρουπακιάς/Αγ Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, παρακάμπτοντας τον οικισμό Καμαρούλα μέχρι να καταλήξει στον υφιστάμενο δρόμο προς τον Άγιο Βλάση, όπου συναρμόζεται με αυτόν.
Επειδή, η βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών καθώς και η βελτίωση της συνδεσιμότητας των Περιφερειών (πρωτεύουσες Νομών, διοικητικά κέντρα κλπ) είναι στρατηγικός στόχος του Ε.Π.ΥΜΕΠΕΡΑΑ και  του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Επειδή, η ολοκλήρωση και βελτιστοποίηση του οδικού δικτύου αυξάνει τη «συνεκτικότητα» των κοινωνιών ενισχύοντας τις παραγωγικές και οικονομικές τους δραστηριότητες.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,
  1. Σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση του δρόμου Αγρινίου-Καρπενησίου (κατά τμήματα) -Τμήμα Αγρίνιο- Α. Βλάσης ΚΕ.2550»;
  2. Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί, ώστε, να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου για τη νέα προγραμματική περίοδο;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Τριανταφύλλου Μαρία
Βαρεμένος Γιώργος

Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ
Γραφείο: Λ. Δεληγιώργη 1 και πλ. Μπότσαρη
Τηλ: 26310-29266
Φαξ: 2631029266            
          mtriantaf67@gmail.com
         

κιν: 6977744393 (συνεργάτης)
Το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ