Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

«Δεξιότητες» και… αδεξιότητες έκλεισαν την Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
 «Δεξιότητες» και… αδεξιότητες έκλεισαν την Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
Η σημερινή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα, τη δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνία, αυξάνοντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία, φορτώνοντας ως....
πολιτικό σύστημα με τα ισοδύναμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης κυρίως τους μισθωτούς και τους  συνταξιούχους!!!
Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στην πιο σοβαρή απόφαση ως κλάδος. Θα πορευτούμε με τις «κουμπαριές» και τα εφήμερα κομματικά φληναφήματα ή θα ανατάξουμε το αγωνιστικό μας φρόνιμα ως ο μεγαλύτερος επιστημονικός και ιστορικός κλάδος στη χώρα με τεράστιους αγώνες και αγωνίες χιλιάδων συναδέλφων, που στάθηκαν άξια απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε πολύ δυσκολότερες εποχές.
Η γενιά των σημερινών εκπαιδευτικών θα πρέπει και αυτή να υψώσει το μπόι της, να αναμετρηθεί με τις μνημονιακές πολιτικές, που μας εξαθλιώνουν, που θέλουν να τσακίσουν ότι έχει κατακτηθεί. Δεν πρέπει να «σκιαμαχεί» μεταξύ «σφύρας και άκμονος» και να δέχεται άκριτα ότι αποφασίζουν το Κουαρτέτο και η ομάδα του Μαξίμου.
Οι συνάδελφοι ως εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παίξουν καταλυτικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, για να βγούμε από το κοινωνικό και οικονομικό τούνελ και την υποβάθμιση των συλλογικών και κινηματικών διαδικασιών. Να ανοίξουμε ξανά την ΕΛΜΕ να γίνει το αποκούμπι κάθε συναδέλφου. Να γίνει ξανά το μάτι και το αυτί του κλάδου.
Θέλουμε και μπορούμε μια ΕΛΜΕ «Να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί της».
Να βρίσκεται κοντά σε κάθε σχολείο. Να γνωρίσουν και οι νέοι συνάδελφοι ότι πράγματι ο δρόμος είναι η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα που στις μέρες μας είναι λέξεις που έχασαν το νόημά τους.
Τα κυβερνητικά κόμματα κάθε απόχρωσης θέλουν να χειραγωγούν τους εργαζόμενους για να μην αντιδρούν και να τους δίδουν «πεσκέσι» στις ηγεσίες τους ώστε να ετοιμάσουν τη νέα «σφαγή των αμνών»! Μισθοί, συντάξεις, περίθαλψη, διορισμοί καθηγητών, δικαιώματα όλα στην Προκρούστρια κλίνη! Τα μόνο που αυξάνουν είναι οι φόροι και τα χαράτσια. 
Συνάδελφε/σσα
Σας καλούμε όλους σε κοινή συμπόρευση, σε τούτες τις εκλογές μιας δύσκολης πολιτικής συγκυρίας, να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα του σωματείου (ως ότου τα καταργήσουν), να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική εξαθλίωση, που αυτές τις μέρες θεσμοθετείτε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν χάθηκε τίποτε όλα είναι ανοιχτά, στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε.
Κοινός μας τόπος και στόχος η κινητοποίηση όλων των εκπαιδευτικών (μονίμων-αναπληρωτών-ωρομισθίων-συνταξιούχων-αδιόριστων), μαζί με όλη τη κοινωνία, που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων, για τη δημιουργία κοινού μετώπου αντίστασης και σε τοπικό επίπεδο, αντί να αναθέτουμε την εκπροσώπησή μας και ότι θέλει ας γίνει.
Για όλους αυτούς τους λόγους απευθύνουμε πρόσκληση σε κάθε συνάδελφο να πλαισιώσει το Ανοιχτό Ενωτικό και Αντιμνημονιακό μας ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας στις 25 Νοεμβρίου 2015.

Να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Μπορούμε, είναι στο χέρι μας

Αγρίνιο 5-11-2015

-      ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΑΕΚ)–
-      ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΑΣ)

Ηλ. Δ/νση: rrasedw@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ