Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση και πορεία από μαθητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου (φωτο)

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Αγρινίου πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα γονείς και μαθητές του Μουσικού σχολείου Αγρινίου, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων των Μουσικών σχολείων όλης της χώρας.
Να θυμίσουμε πως και φέτος τα προβλήματα στα Μουσικά σχολεία είναι πολλά με... βασικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σε βιβλία, ενώ χρόνια ζητήματα όπως αυτό της σίτισης ή της μετακίνησης δεν έχουν επιλυθεί.
Δείτε φωτογραφίες από την διαμαρτυρία και το πρόσφατο ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Αγρινίου:
«Διαμαρτύρεται
για τις ελλείψεις καθηγητών μουσικής παιδείας
για τις ελλείψεις βιβλίων μουσικής παιδείας
για την ανυπαρξία Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών για τα μαθήματα μουσικής παιδείας
Έχουν συμπληρωθεί ήδη 27 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων μουσικών σχολείων και είναι απαράδεκτο να είναι σε εκκρεμότητα ακόμα αυτά τα ουσιώδη για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους ζητήματα.

Εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία
Για την μη οριστική λύση για την μεταφορά των μαθητών
Για την καθυστέρηση στην προκήρυξη και ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τη δωρεάν σίτιση των μαθητών

Τα μουσικά σχολεία είναι διαδημοτικά σχολεία με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και η οριστική επίλυση αυτών των προβλημάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή τους.

«Επειδή θεωρούμε ότι:
έχουμε χρέος στα παιδιά μας, τα σχολεία μας να γίνουν φωτεινή ελπίδα για το μέλλον τους,
η μουσική παιδεία δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη,

θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας.», καταλήγει το σχετικό ψήφισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ