Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πώς και πότε θα γίνουν οι 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο

Πώς και πότε θα γίνουν οι 150.000 απολύσεις στο ΔημόσιοΤο σχέδιο για την μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, κατά 150.000 έως το 2015 είναι ένα από τα φλέγονται θέματα της κυβερνητικής ατζέντας. Η μείωση των απασχολούμενων στο Δημόσιο και η επίτευξη των σχετικών στόχων του Μνημονίου είναι από τα βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την τρόικα, τεχνικό κλιμάκιο της οποίας θα επισκεφτεί σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη εν όψει των διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας.
Ο κ. Μανιτάκης έχει διαμορφώσει ένα σχέδιο ώστε να επιτύχει τον στόχο μείωσης, κατά 150.000 έως το 2015 και κατά 15.000 φέτος, του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποφεύγοντας τις απολύσεις.
Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την ..... δραστική μείωση έως τον μηδενισμό των προσλήψεων συμβασιούχων για τα επόμενα χρόνια, τη μη ανανέωση όσων συμβάσεων λήγουν και την αυστηρή εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις.
Εν τω μεταξύ, η συνολική αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού όλων των φορέων του δημόσιου που εκκρεμεί, πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο.
Η αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί σε δύο υπουργεία, σε άλλα τέσσερα είναι σε εξέλιξη, ενώ σε έντεκα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
Παράλληλα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση και συγχώνευση 60 οργανισμών.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ