Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Το «βραχυκύκλωμα» στο Taxis φέρνει παράταση


http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_4539.jpg

Διαδικτυακό στριμωξίδι σήμερα και αύριο προμηνύει η επιλογή περίπου 600.000 φορολογουμένων να αφήσουν για την τελευταία στιγμή την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.
Ήδη σήμερα για λίγες ώρες το σύστημα έπεσε. Όπως υποστηρίζουν στο Υπουργείο Οικονομικών, αυτό οφείλεται σε βραχυκύκλωμα και όχι σε υπερφόρτωση του δικτύου. Σε κάθε περίπτωση, με βάση πληροφορίες, στο ΥΠΟΙΚ προσανατολίζονται σε σιωπηρή παράταση δύο ημερών. Το σύστημα δηλαδή δεν θα κλείσει και θα συνεχίζει να δέχεται καταχωρίσεις και μετά την 31η Ιουλίου.
Αυτό που δεν θέλει να σκέφτεται το υπουργείο Οικονομικών είναι να υπάρξει μεγάλη αποχή από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος υπό τον ...φόβο ασήκωτων εκκαθαριστικών.
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του δείχνουν ότι έως χθες, σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων δηλώσεων στο σύστημα taxis, είχαν καταχωριστεί 4.591.284 και εκκρεμούσαν περίπου 300.000, οι οποίες έχουν υποβληθεί χειρόγραφα στις εφορίες, αλλά δεν έχουν καταχωριστεί ακόμα.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι επιπλέον 149.854 φορολογούμενοι έχουν συμπληρώσει την ηλεκτρονική τους δήλωση, αλλά δεν κάνουν το τελικό κλικ για να την υποβάλουν.
Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι όσοι δεν υποβάλουν εμπρόθεσμη δήλωση χάνουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ (άρα θα επιβαρυνθούν με έξτρα φόρο 500 ευρώ), ενώ ο νόμος προβλέπει προσαύξηση 1,5% επί του οφειλόμενου φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης.
Δείτε τη δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης:
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι χιλιάδες φορολογούμενοι καθυστέρησαν την υποβολή της δήλωσής τους εξαιτίας της αναμονής για την ενεργοποίηση της ρύθμισης εξόφλησης των φόρων εισοδήματος έως και σε δέκα δόσεις. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδίαζε να θέσει σε ισχύ τη ρύθμιση πριν από τις 31 Ιουλίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ