Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ΝΔ: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ "ΑΤΤΙΛΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜ. Τ.Ο.  ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΑΛΑΚΟΥ 4 – ΤΚ. 30100
ΤΗΛ. 26410 21668, FAX 26410 48078

                                                                              Αγρίνιο 19-05-2011

Σαν σήμερα έχουμε τη συμπλήρωση 38 χρόνων, από την τουρκική εισβολή του ''Αττίλα'', στην Κύπρο.
missing_parents_400_bg.jpgΤριάντα οκτώ χρόνια το σύνθημα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» μας θυμίζει  τους αγώνες για ελευθερία των Ελληνοκυπρίων,  μας θυμίζει  τους αγνοούμενους, τους υπερασπιστές στρατιώτες της Κύπρου που χάθηκαν στη μάχη, αλλά και αυτούς που εκτέλεσαν εν ψυχρώ οι Τούρκοι εισβολείς. Μας θυμίζει την παρουσία του στρατού κατοχής και του παράνομου εποικισμού μεγάλου τμήματος των εδαφών της Κύπρου. Ενός  ανεξάρτητου και κυρίαρχου μέλους των Ην. Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας θυμίζει τις ....
συνεχείς κλοπές και καταστροφές σε βάρος των μνημείων του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας (μοναστήρια και εκκλησίες). Μας θυμίζει ότι το μοναδικό και τελευταίο «τοίχος του αίσχους » που υπάρχει στην Ευρώπη είναι στην Κύπρο. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κατανοήσει το δίκαιο του Κυπριακού Ελληνισμού και να εφαρμόσει  μια λύση λειτουργική, μόνιμη, βιώσιμη, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Λύση που να οδηγεί σε μία ενωμένη  Κύπρο, χωρίς εποίκους και στρατεύματα κατοχής.

Η Ελλάδα πρέπει αποφασιστικά να πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση.

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ