Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

«ΟΙ γειτονιές του Δήμου Ναυπακτίας αλλάΖΟΥΝ»

Ο Δήμος Ναυπακτίας έχοντας ψηλά στην ιεράρχηση των πρωτοβουλιών του την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, και του ρόλου που μπορεί να...
διαδραματίσει μία ζωντανή γειτονιά στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειες του προς αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες των προηγούμενων δημοτικών αρχών, με μεθοδικότητα και προσήλωση στο στόχο, κατάφερε τους τελευταίους μήνες να αποδώσει στους πολίτες και τους επισκέπτες της Ναυπάκτου, αλλά και των γύρω περιοχών, μία σειρά από νέους χώρους άθλησης στα προαύλια των σχολείων.

Συνολικά αυτή τη στιγμή έχουν αποδοθεί από το Αντίρριο ως τη Ναύπακτο έντεκα σύγχρονοι και ασφαλείς χώροι άθλησης, τρεις από προηγούμενες θητείες και οκτώ από την παρούσα, οι οποίοι καθημερινά αποτελούν σημείο συνάντησης δεκάδων πολιτών. Πρόκειται για τα προαύλια των εξής σχολείων: Δημοτικό και Γυμνάσιο Αντιρρίου, 1ο Λύκειο, ΕΠΑΛ, 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, Δημοτικό Λυγιά).

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποδοθούν και τα προαύλια των Δημοτικών Σχολείων Ξηροπηγάδου και Δάφνης, οι εργασίες στα οποία είναι σε εξέλιξη. Επίσης θα πρέπει να τονισθεί ότι ανάλογη παρέμβαση σχεδιάζεται και για το 3ο Γυμνάσιο, ένα έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό 100.000 ευρώ, και που ο Δήμος Ναυπακτίας κατάφερε να εξασφαλίσει από τα Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα πρόσφατα από το Γενικό Γραμματέα κ. Ιούλιο Συναδινό. Στο σχεδιασμό του Δήμου είναι η λίστα, των προαυλίων που μετατρέπονται σε χώροι άθλησης, να ολοκληρωθεί με αυτό του 2ου Γυμνασίου- Λυκείου, μετά και την περάτωση των εργασιών επισκευής που είναι σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Δήμου Ναυπακτίας «ΑλλάΖΩ την πόλη μου… και μου αρέσει», οι συγκεκριμένοι χώροι άθλησης έχουν περίοπτη θέση, μιας και πρόκειται για μία από τις βασικές παρεμβάσεις που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται. Η έλλειψη αντίστοιχων χώρων για πολλά χρόνια προκαλούσε προβλήματα, από τη μία στους λίγους υπάρχοντες, με την καταπόνησή τους, αλλά και από την άλλη, στους πολίτες οι οποίοι δεν είχαν επιλογές για να αθληθούν.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος σε δήλωσή του τόνισε: «Η γειτονιά αποκτά και πάλι ζωή. Το υποσχεθήκαμε και το κάνουμε πράξη. Πρόκειται για ένα πλάνο που με το πέρασμα του χρόνου οι πολίτες έχουν την ευκαιρία πλέον να το ζουν κι όχι να το ακούνε ως υπόσχεση. Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα, εξαλείφει ορισμένα από τα κενά που υπάρχουν στο κεφάλαιο «Αθλητισμός», στο Δήμο Ναυπακτίας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως φτάσαμε στον προορισμό που έχουμε θέσει, με επίκεντρο τη νεολαία μας. Βήμα βήμα όμως είμαστε όλο και πιο κοντά».

Χώροι άθλησης στα προαύλια των σχολείων:
Ναύπακτος
·         1ο Δημοτικό Σχολείο
·         2ο Δημοτικό Σχολείο
·         3ο Δημοτικό Σχολείο
·         4ο Δημοτικό Σχολείο
·         5ο Δημοτικό Σχολείο
·         6ο Δημοτικό Σχολείο
·         Δημοτικό Σχολείο Λυγιά
·         1ο Λύκειο
·         ΕΠΑΛ
·         Σε εξέλιξη εργασίες στα Δημοτικά Σχολεία Ξηροπηγάδου και Δάφνης
Αντίρριο
·         Δημοτικό Σχολείο

·         Γυμνάσιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ