Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Καλύβια Αγρινίου: Μνημείο εγκατάλειψης και αδιαφορίας!


mnimeio_1.jpg
Ένα μνημείο που θυμίζει την ηρωική θυσία 59 Ελλήνων Πατριωτών που εκτελέσθηκαν στα Καλύβια Αγρινίου, τον Ιούλιο του 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, παρουσιάζει την εικόνα εγκατάλειψης λίγες ημέρες πριν τις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αγρινίου.mnimeio_2.jpg
Ένα ιερός χώρος που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Καλυβίων-Αγγελοκάστρου, καθαρίζεται από τα χορτάρια και τα σκουπίδια μια φορά τον χρόνο, όταν και γίνεται το μνημόσυνο υπέρ Αναπαύσεως των Ψυχών, ενώ τους υπόλοιπους μήνες ξεχνιέται από τους «αρμόδιους» και εγκαταλείπετε στην τύχη του!
mnimeio_3.jpg
Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του χώρου, ενώ αντίστοιχα οι χώροι πρασίνου στο μεγάλο αστικό κέντρο της περιοχής, συντηρούνται (καλώς) καθημερινά!
Ακόμη και η ανακαινισμένη σιδηροδρομική γραμμή που διέρχεται από ....
το Μνημείο των Πεσόντων, είναι «πνιγμένη» στα χορτάρια και τα καλάμια.
Για να έχουν κάποιοι «ήσυχη» την συνείδησή τους, φροντίζουν λίγες ημέρες πριν τις επίσημες εκδηλώσεις να κάνουν τα αυτονόητα, δηλ. να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καθαριότητας  οι οποίες θα πρέπει να επαναλαμβάνονται συχνότερα και τους υπόλοιπους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ