Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Έγκριση 500 νέων θέσεων σωφρονιστικών υπαλλήλων υπόσχεται ο Κ. Καραγκούνης

Η έγκριση 500 νέων θέσεων σωφρονιστικών υπαλλήλων θα βελτιώσει τις συνθήκες στις φυλακές, σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, που απάντησε σε ερώτηση βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Με τροπολογία, θα επιχειρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης να ρυθμίσει το θέμα της εξόφλησης νυχτερινών και εξαιρέσιμων στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για το πρώτο εξάμηνο του 2012. Το θέμα συζητήθηκε, στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις στο κατάστημα κράτησης στη Νιγρίτα Σερρών, ελλείψεις που ανάγκασαν τους ......
απλήρωτους υπαλλήλους για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα, να κάνουν έρανο στη Νιγρίτα για να εξασφαλίσουν φαγητό στους κρατούμενους.
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστας Καραγκούνης, επισήμανε ότι τα προβλήματα είναι δυστυχώς κοινά για όλα τα καταστήματα κράτησης, καθώς «τα οικονομικά δεδομένα είναι πενιχρά». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι θα δώσει ανάσα στο σύστημα η έγκριση 500 νέων θέσεων σωφρονιστικών υπαλλήλων και αναφερόμενος στο θέμα της σίτισης είπε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή από τα 3,10 ευρώ που δίνονταν για τη σίτιση κάθε κρατούμενου, το ποσό μειώθηκε στα 2,10 ευρώ και μετά από επέμβαση του ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων) ανέβηκε τελικά στα 3 ευρώ κατ΄άτομο. Ειδικά για τη Νιγρίτα Σερρών, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι ενώ υπάρχουν πέντε πτέρυγες, σήμερα λειτουργούν μόνο δύο για να μην επιβαρυνθεί το προσωπικό, εξέφρασε όμως την εκτίμηση ότι το πρόβλημα θα περιοριστεί με τις προσλήψεις που θα προχωρήσουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ