Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Διευθυντής Καρδιοθωρακικής & Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημιακής κλινικής: τα αιολικά βλάπτουν τον καρδιακό μυ!

Διευθυντής Καρδιοθωρακικής & Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημιακής κλινικής: τα αιολικά βλάπτουν τον καρδιακό μυ!

Το σχετικό άρθρο δημοσιεύτηκε στην Allgemeine Zeitung και δείχνει άλλη μια σκοτεινή πτυχή της δήθεν "πράσινης" ενέργειας: οι υπόηχοι που παράγουν οι....
ανεμογεννήτριες προκαλούν βλάβη στον καρδιακό μυ (υπόηχος: κάθε ήχος του οποίου η συχνότητα είναι χαμηλότερη από το κατώτατο όριο συχνοτήτων που μπορούν να γίνουν αντιληπτές από την ανθρώπινη ακοή). Τι άραγε μπορεί να λένε για το συγκεκριμένο θέμα οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, που εκδίδει σωρηδόν το Υπουργείο της Μεσογείων; Μήπως από τίποτα έως τίποτα;

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα όταν ο Διευθυντής της Καρδιοθωρακικής & Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημιακής κλινικής του Μάιντς έδωσε σχετική συνέντευξη και είπε πως πήρε αφορμή να εξετάσει το θέμα επειδή ένας φίλος του είχε σπίτι κοντά σε ένα μεγάλο αιολικό πάρκο και όλο και περισσότερο παραπονιόταν για δυσκολία συγκέντρωσης και ύπνου - συμπτώματα που περιγράφονται σε όλο τον κόσμο κοντά σε ανεμογεννήτριες.

Συνοπτικά, ο εν λόγω Διευθυντής είπε πως "Ο ακουστός ήχος κυμαίνεται από 20 έως 20.000Hz, κάτω από 20Hz δεν ακούγεται πλέον, αλλά είναι φυσικά αισθητός σαν υψηλή ηχητική πίεση - πιθανώς με αντίστοιχες συνέπειες. Οι ανεμογεννήτριες ... μετατρέπουν 40% σε ενέργεια και 60% σε υπόηχους. Παράθυρα και τοίχοι δεν εμποδίζουν τους υπόηχους, θα χρειαζόταν τοίχοι με 30 μέτρα ύψος και οκτώ μέτρα πάχος για την προστασία από τις συνήθεις υποηχητικές συχνότητες. Και με συνεχώς αυξανόμενου ύψους ανεμογεννήτριες μέχρι 200 μέτρα και αυξανόμενη ισχύ, φυσικά, το φορτίο υποήχων θα είναι υψηλότερο.
ΦΩΤΟ: Από την εκδήλωση της ΕΑΣ Αγρινίου για τα Αιολικά πάρκα
Θέλαμε να γνωρίζουμε ποιοτικά το κατά πόσον η άμεση εφαρμογή υποήχων στον ιστό καρδιακού μυός επηρεάζει την αντοχή του. Για να ελεγχθεί εάν ο υπόηχος έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξη δύναμης του καρδιακού μυός, συνδέθηκε ένας ειδικός βιομηχανικός δονητής σε ένα κομμάτι καρδιακού μυός. Στο δεδομένο χρονικό διάστημα είναι ασφαλές να πούμε ότι οι υπόηχοι υπό τις συνθήκες μέτρησης μειώνουν τη δύναμη που αναπτύσσεται από τον απομονωμένο καρδιακό μυ, κάτω από ορισμένες συνθήκες χάνεται το 20%. Το επόμενο βήμα, βεβαίως, θα είναι οι μετρήσεις σε ζωντανό δείγμα.

Είμαστε στην αρχή της έρευνας, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υπερφόρτωσης από υπόηχους προκαλούν προβλήματα υγείας. Ο σιωπηλός θόρυβος των υποήχων ενεργεί σαν παρεμποδιστής της καρδιάς."

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.

Τα σχόλια περιττεύουν, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και οι αναφορές για προβλήματα υγείας απ' τα αιολικά έρχονται απ' όλο τον πλανήτη. Απ' τα παραμορφωμένα έμβρυα μινκ και τις ανωμαλίες στον έμμηνο κύκλο εργατριών της Δανίας, τους ασβούς και τις χήνες, τώρα φθάνουμε και στην επίδραση στον καρδιακό μυ. Γι' αυτό και η εμμονή των Συριζαίων να γεμίσουν τις βουνοκορφές με τα επιπλέον και παντελώς αναξιόπιστα αιολικά είναι ένα διαρκές έγκλημα κατά του λαού και του τόπου.

"Πηγή: greeklignite.blogspot.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ